Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Elektrická řetězová pila

V roku 1985 mi darovala moja máti pozemok (tiež jej dedičstvo) na ktorom boli vŕby krehké, samonáletová drevina, v počte cca 10 stromov s hrúbkou pňa 80 až 180cm(!!!) v priemere s výškou vzrastu habitusu 12bm, ktoré som v pohode s americkou, tuzexovou, kapitaľistickou, dekadentnou motorovou pílou zn: Sachs-Dolmar s lištou púhych 35cm pokácal, zrúbal ako malinu. Najprv bol vybrakovaný klín na tri rezy z jednej strany na ktorý sa ohýbal celý strom a následne z opačnej strany pod 40° tiež dva rezy, stromy padli presne na určené miesto. A to boli iné hebedá ako 100cm špalek.

To som ešte nepoznal teba, ako machra na Chuka Norrisa, možno si ešte v tom čase lietal fortovi v gulách, alebo si ani nevedel, čo je to držať v rukách reťazovú pilku, lebo si tlačil pred sebou káčera na paličke.

Pilku Sachs Dolmarku mám plne funkčnú dodnes doma zavesenú v dielni, postavila tri chalupy so sedlovými strechami, tiež som ju za komanča požičiaval známym kamarátom na stavby ich r.d. v obci Limbach, ktorí ju nijak na cementových paletách, fošniach od blata, od suchej malty, na hranoloch nešetrili. Vymenil som za jej život 2x zničenú lištu a asi 4x reťaze, lebo ich brúsim šutrom na vŕtačke, na drzovku pod 45°. Hobľuje takto zabrúsená reťaz ako divá, sama sa pýta do dreva.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny