Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výměna 3 obkladaček - spárování lepidlem

Zdravím, potřebuju vyměnit 3 obkladačky v koupelně. Už mám koupené lepidlo. Je možné tím lepidlem obkladačky i vyspárovat? Nechce se mi kupovat ještě navíc spárovací maltu. Obkladačky byly lepené cementem a spáry jsou šedé, tak předpokládám, že jím byly i vyspárované. Díky

Předmět Autor Datum
Doporučuji použít silikon, tim naplácat kachličky, a drží jak přilepené. A spáry to zvládne taky.
jezekhifi 26.02.2020 11:02
jezekhifi
V použití lepidla na vyspárování nevidím žádný problém.
host 26.02.2020 11:22
host
Lepidlo musíš trafiť správnym odtieňom, aby ti spáry nesvietili na bielo. Lepidlo je vhodné na vyspá…
Nuda 26.02.2020 11:36
Nuda
Měj dostatečně odebraný materiál pod kachličkou, aby Ti nově nalepené nevyčnívaly. A počítej s podlo… poslední
čumil old 26.02.2020 19:28
čumil old

Lepidlo musíš trafiť správnym odtieňom, aby ti spáry nesvietili na bielo. Lepidlo je vhodné na vyspárovanie do hladka. Po zavadnutí spár stačí suchou handrou očistiť kachličky od lepidla, aby si na mokro nevymyl hotové spáry.

S lepidlom a jeho hrúbkou velice opatrne, jemne naniesť (navlhči fest podklad, aby okamžite lep neschol) lebo klepaním po kachličke gumeným kladivom nemá kde prebytok lepidla ustúpiť, vytiecť do strán, jedine do spáry, pričom kachličky by zostali oproti ostatným o čosi viac vystúple na omak rukou alebo pri osvetlení steny z boku.

Len daj bacha pred lepením na riadne vyčistený podklad, aby ti nezostal nejaký zlupek, prísušok od suchého cementu alebo nalomený kúsok pôvodnej kachličky na ktorom by sa hojdala nová kachla. Musel by si sa velice odznovu patlať s očistením podkladu majzlíčkom, špachtľou.

Měj dostatečně odebraný materiál pod kachličkou, aby Ti nově nalepené nevyčnívaly. A počítej s podložením dlaždičky po nalepení, chvíli bude mít snahu sjíždět.
Dřívka od nanuka to jistí.
Na spáru snad ty 4 lžíce (polévkové) cementu někde vymámíš.
Jinak bych to vzal tím lepidlem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru