Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lacina loziska pro DIY soustruh z prkynek a vrtacky

Podobny stojan, jen bez prislusenstvi, jsem kupoval s tou vrtackou a byla to vazne nepouzitelna traga, kdy to tu vrtacku sice nebylo schopno spolehlive udrzet ve smeru, ale zato se s ni nedalo ani poradne manipulovat prislusnou pakou, natoz ji zaaretovat - to ten samo-domo soustruh by uz byl inzenyrsky pokrocilejsim resenim.

Mozna to v Karvine udelali lip (odkud pochazel ten muj netusim), ale porad ma ten samo-domo vyhodu v tom vedeni osy pomoci sady lozisek (a tedy mensi zateze vrtacky), lepsi stabilite, lepsi pristupnosti obrobku nejen od pohonu, ale hlavne od konika, vetsi moznosti prace s operkou a vyrazne vetsi potencial pro rozsirovani (viz dalsi dily toho youtubu). Plus snadna uprava na vetsi svetlost ci dalsi doplnky. (O cene ani nemluve, ta je tak srovnatelna s cenou postovneho.)

Takze se radsi vydam tou samo-domo cestou, protoze uz nekolikrat jsem uvazoval nad podobnymi udelatory, jen jsem se zaseknul na tech loziskach a celkovemu nedostatku praxe. (Ostatni materialove problemy se casem staly irelevantnimi, ted uz se da koupit "vsechno", misto aby clovek "shanel co je k sehnani").

Jestli me to bude bavit, tak ten samo-domo jeste vylepsim (par jednoduchych napadu bych uz mel) a pokud me to ani tak nepusti, tak si poridim skutecny soustruh.
Jestli me to bavit nebude, tak se snaz sekne s tim samo-domo, protoze vytahnu vruty a loziska (oboji se uplatni i jinde) a zbytek proste pujde do kamen a nebude zabirat misto :)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny