Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Opracování desek na opravu objektů na zahradě - čím?

Na zahradě nám po tchánovi zůstala šopka na nářadí a zastřešené sezení. Obojí potřebuje opravu. Šopka má propadlou střechu (shnilé desky pod krytinou, kterou byl térový pás). Předpokládám, že v Bau.. koupím desky nové, a na to bych dal třeba bitumenovou krytinu - vlny. Sezení mělo /teď propadlou/ dřevěnou zvýšenou podlahu, protože tam prý bylo bláto. Na opravu chci koupit desky hoblované, nebo nehoblované s tím, že pro opracování viditelné strany bych použil el. hoblík, nebo brusku se šmirglem v nekonečné smyčce. Jestli to bude mít nějaký efekt... Viděl jsem, že ty hoblované jsou často spojované takovým tím zubatým spojem - to by asi venku nedělalo dobrotu? Tloušťky desek jsou cca 2,5 cm. U sezení jsem přemýšlel nad tím, že bych ho olemoval obrubníky a vydláždil. Co myslíte?

Přečetl jsem články od Flega o stavění boudy svépomocí - líbí se mi, chybí mi tam rozpis materiálu. Nemám tak představu, jaké tloušťky sloupků by byly vhodné. Viděl jsem, že prodávané přístřešky na auto mají sloupky 8 x 8 cm.

Patreon - náhodou jsem si včera pustil video o sponzoringu. Myslím, že všichni co tady často chodíme, bychom se měli přidat. Bez Poradny bych si to už nedokázal představit.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny