Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vypalovací pec - připojení na elektriku.

Rad už máš sice dost, ale i já přispěji svou "troškou do mlýna". Takže první předpoklad je, proměřit klešťákem skutečný průběh zatížení, případně zda nedochází k nějakému pozdějšímu zkratu na kostru. Jinak tato pec je určitě vybavena jinými tělesy než ta na 3x400V. Takže reálná možnost nějakého přepojení tu asi nebude. Pak tedy zjistit, na který obvod 230V tu pec zapojoval a zda na něm "nevisí" ještě něco jiného. No a další vyměnit stávající jistič s charakteristikou B za C. I když pak určitě nebude vyhovovat impedance ochranné smyčky. V tom případě osadit chránič s proudovou hodnotou 25A /30 mA.
No a pokud jsi tedy nakonec zvolil tu variantu zapojení na obvod 3x400 V (s redukcí dle obrázku) pak by snad bylo možno, ale z hlediska bezpečnosti bych v přívodu mezi zásuvku 3x400V a tu zásuvku 230V rozdělil tu nulu PEN na samostatný PE a N a vložil do něj opět chránič s proudovou hodnotou těch 25A a "chráničovou" hodnotou pochopitelně 30 mA. A asi by to mohlo být umístěno na stěně, ve větší instalační krabici napovrch. Typ neuvádím, ale najdeš na netu. Cena bývá kolem 160,- Kč (nedávno jsem do ní dělal dokonce malý rozvaděček k automatice záskoku u kotle). Tím by bylo alespoň vyhověno bezpečnosti.
Tož toliko za mě. Přeji úspěch a pochvalu od provozovatele. I když, podle mé zkušenosti, se většinou člověk, ani té pochvaly nedočká.:-D:puff:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny