Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zapojení Cirkulárky

Dobrý den. "bahno" asi myslel přímé propojení kabelu z motoru a kabelu ze zásuvky. V tom případě se spojí stejné barvy obou kabelů navzájem. To by ale nebyl zapojen vypínač z prvního obrázku a provoz cirkulárky by byl nebezpečný, když by se zapínala rovnou zasunutím přívodního kabelu do zásuvky na stroji.
Na vypínači z obrázku se zapojí pod tři spodní šroubky hnědý, černý, černý drát z kabelu ze zásuvky, na protilehlé tři šroubky se stejně zapojí dráty kabelu do motoru. Na spojovacím můstku na pravé straně se zapojí zelenožluté dráty obou kabelů, Na jedné straně však chybí šroubek.
Upozornění. Použití stiskacího vypínače z obrázku na cirkulárce je ale také nevhodné, je to nebezpečné při provozu stroje. Správně má být použit 3 fázový elektromagnetický vypínač - je to vlastně stykač s ovládacími tlačítky start a stop. Je jednodušeji ovládatelný ale co je hlavní je to bezpečnostní prvek, který brání samovolnému nekontrolovatelnému rozběhu stroje po případném přerušení napájení, např po krátkém výpadku dodávky proudu nebo po vytažení vidlice přípojného kabelu ze zásuvky a po jejím opětovném zasunutí! Stalo se již dost pracovních úrazu při "tvrdém" rozběhu nebezpečných dřevoobráběcích strojů po zapojení kabelu, nebo po obnovení přerušené dodávky proudu.
Příklad: http://elektromotory-mtm.cz/produkt/elektromagneticke_vypinace/skrinka-s-vypinacem-a-trifazovou-zasuvkou/

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny