Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem "Studené" starty a může mít váha vzduchu, u naftového motoru, vliv na ně?

Tak myslíš, že by mohla pomoci kontrola a oprava toho horního ventilku přepadu, případně nějak "posílit" tlak té jeho pružinky, třeba slabou podložkou (pokud by to bylo možné)? Logiku to má, ale nějak to "bourá" informace odborníků o vstřicích, že pokud vstřik "produkuje" velké množství nafty do přepadu, jde o jeho celkové poškození, a pomůže pouze jeho výměna. Ale budu nad tím ještě uvažovat, má to silnou "logiku". Tím že by byla pružinka ventilku slabá a ventilek by byl "měkký", pak by opravdu mohlo docházet, při nízkých otáčkách daných pouze startérem, k neschopnosti čerpadla vyvinout dostatečný tlak na railu, vzhledem k takto vzniklému nežádoucímu poklesu tlaku, což by pak mohlo způsobovat ty problémy při "studeném" startu. Buďto vyhodnocením čidla tlaku na railu, ale spíše horším rozstřikem studené a tužší nafty ze studených trysek. A po naskočení motoru (za pomoci lepší iniciace exploze nafty ve válcích éterem) by to již nemuselo mít vliv, neboť VT čerpadlo by dávalo podstatně větší množství nafty a tím by ten únik byl eliminován a tlak a tím i rozstřik by byl dostatečný a motor pak běží normálně. A pokud by motor už běžel i jenom malou chvíli, trysky vstřiků by se určitě rychle expanzemi nahřály, nafta v nich by byla teplejší a rozstřik takto ohřáté nafty by již byl dostatečný i při následujícím startu.
Protože, pokud se motor podaří nastartovat (za pomoci té malé dávky éteru), nechá se běžet i pouze 1-2 minuty, pak už nastartuje vždy a spolehlivě, pokud zase pořádně nevychladne.. ;-):-p

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny