Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem "Studené" starty a může mít váha vzduchu, u naftového motoru, vliv na ně?

Takže myslíš, že jde o ty horní pružinky na vstřicích, které přitlačují do sedla horní ventilek? Ale to, že tyhle ventilky propouští, znamená nejspíš rovněž, že jsou zřejmě přicpané trysky vstřikovače v koncovce. Při menších otáčkách, pomocí startéru při startu motoru, se nedostává dostatečné množství nafty do válce a málo se rozprašuje a nafta se vrací do zpětné větve. A když se pak motor protočí pomocí iniciace zážehu motoru éterem, pak asi dojde k nárůstu tlaku v railu a nafta (i špatně průchodnými) otvůrky koncovky trysky projde (motor pak běží normálně), i když se přes ten zpětný ventilek protlačuje větší množství nafty i do vratné hadičky. O čemž svědčí i provádění testu vstřiků na běžícím motoru. Takže spíše jde o špatnou průchodnost koncovky vstřiku, než o slabou (vadnou) pružinku zpětného ventilku.
Už mám koupený jeden repasovaný vstřik a vyměním jej za ten nyní nejhorší. A pak demontuji ten vyjmutý a kouknu na něj. Možná by stačilo vyměnit (pokud nepůjdou pročistit) ty koncovky vstřiků. Ale zatím nevím, kde by se daly, přesné typy, pro dané vstřiky, případně sehnat.
Uvažuji nad tímto řešením, neboť i repasované vstřiky, za předpokladu vrácení starých a uznání jich, že půjdou renovovat, přijdou na cca 3500-3700,- Kč. A pokud se nedají staré renovovat, pak na 5000,- Kč. :.(

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny