Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem "Studené" starty a může mít váha vzduchu, u naftového motoru, vliv na ně?

Díky za rady a zkušenosti. Vím že pročítat vše, co jsem napsal dřív, je zdlouhavé a nebývá na to čas. Ale shrnu prozatímní výsledky a poznatky.
1. Co se týče baterie - mělo by být OK.
2. Žhavení prověřeno, proměřena žhavicí napětí, při různých teplotách motoru a jednotlivých fázích.
I teplota motoru žhavení ovlivňuje správně, vzhledem k provedeným zkouškám a změnám délek a žhavení, při různé teplotě motoru.
Žhavičky vyměněny (mimo pátou, špatně přístupnou). Vše OK.
3. Vstřikovací čerpadlo (údajně) repasováno, podávací (údajně) namontováno nové a vyměněny hadičky přepadů a z filtru. To vše automechanikem před vánocemi. Měl odstranit tento problém se startováním. Neodstranil a napočítal si 20 táců. Po přivezení od něj vypadlo čidlo vody z filtru a tekla nafta. On řekl že je čidlo poškozené, že je bude muset shánět a víc jak 14 dní se neozval. Takže jsem si jej pak od něj vyžádal a zjistil, že jej akorát někdo špatně osadil, nic mu nebylo! Po jeho osazení jsem se pak, již raději, do toho pustil sám.
4. Vstřikovače - udělal jsem si "fórrichtung" na srovnávací testování vstřiků a dnes jsem otestoval vstřiky válců 1-4. Vstřik válce č. 2 abnormálně propouští do zpětného potrubí 60 ml. Vstřik č.1- 20 ml a vstřik č. 3- 10 ml, vstřik č. 4- 8 ml. Budu za prvé řešit ten vstřik č.2 a pak se uvidí. Vstřik č.5, rovněž z důvodu špatné přístupnosti, zatím netestován. Ale asi provedu ještě zítra.
5. Tlaky ve válcích. Opravdu jsem se někde dočetl, snad v dílenském manuálu (mám stažen), že by to mělo být pouze těch 18 atm. Tomu se budu případně věnovat, pokud neuspěji s těmi vstřiky. Ale auto má údajně najeto 270 000 km (tachometr), tak by to snad ještě neměl být problém. Jinak chod a výkon motoru, při subjektivním posouzení, se zdá docela dobrý. Problém je pouze s těmi "studenými" starty.
6. Diagnostika. Pro tyto motory je snad potřebná speciální diagnostika. Nejbližší autorizovaný servis mám cca 120 km daleko a zatím se mi tam jezdit nechce. A poblíž ji nikdo nemá.
To s tím odpojením čidla teploty motoru (jde údajně o čidlo v chladiči), mi už jeden rádce říkal a tak jsi mi to potvrdil. Tak to asi vyzkouším, snad by to nemělo nic způsobit. Pokud by to mělo tedy vliv na ty vstřiky.
A ještě jednou děkuji. Já se určitě, při vytknutí chyby, neurazím. Což ovšem (trochu) neplatí, pokud jde o mou manželku.:-D:-D:-D

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny