Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem "Studené" starty a může mít váha vzduchu, u naftového motoru, vliv na ně?

Dík za rady a odkazy. Co se týče akumulátoru, ten je nový a s kapacitou 100 Ah a jm. proudem 830A. A vždy, pokud jsme startovali, byl nabitý nabíječkou na maximum a točil startérem docela "svižně". Ale nastartovat se nedařilo. A pak vždy, po určité době jeho "trápení", jsem jej zase naplno (celý den a 5A) nabil.
Takže zde zřejmě chyba není. Filtr byl, dle původního majitele měněn před dvěma lety a najeto tak max. 10000 km. A po přečtení článku z Tvého odkazu, žádné projevy jeho neprůchodnosti se nejeví. Pokud motor nastartuji, pak už běží perfektně a není znát žádný pokles výkonu, ani bílý kouř. Takže rovněž asi není důvodem špatných startů.
Takže jsem se nyní zaměřil na vstřiky. Na základě shlédnutí jejich testování na YouTube, jsem si vyrobil testovací soupravu a s ní jsem dne s vstřiky otestoval. Pro zajímavost přikládám foto. Z tohoto testu se mi jeví, pokud jsem to dobře pochopil, že vstřik prvního válce je mírně zanesený, druhého pořádně a třetí a čtvrtý by mohly být lepší. Pátý jsem, vzhledem k jeho špatné přístupnosti a z tohoto důvodu stejně nepředpokládám že bych jej mohl demontovat a měnit, zatím ani netestoval. Nyní jsem na doporučení jednoho taxikáře koupil "spešl" prostředek K2 TURBO- Fuel onjector cleaner. Přidává se do nafty a má mít velmi dobrý účinek na pročistění vstřiků. Tak jsem jej dal do nádrže, pár dní budeme jezdit a pak provedu opět ten test (je to velmi jednoduché). No a pak se uvidí co dál. Ale asi ty první dva vstřiky bude nutno zrepasovat.
A jak píše Moas, ještě bych musel sehnat kopressmetr a zkusit i tlaky ve válcích. Ty by snad měly být kolem 18 atm. Ale zatím jsem nenašel vhodný a levný tlakoměr do této hodnoty. Všechny pouze max. do 15 atm. A originál soupravu se mi kupovat nechce.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny