Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem "Studené" starty a může mít váha vzduchu, u naftového motoru, vliv na ně?

Ano, máš pravdu. Ale trochu jsem pokročil. Odzkoušel svíčky žhavení, některé (2 montážně přístupnější, třetí nešla vytáhnout) i venku, vše OK. I přes to jsem koupil nové BERU a chci je všechny vyměnit. Žhavící relé žhaví OK. Ale auto je venku a teplota -2 st.C. Tak se na tom nedá makat. Promrzají prsty, hadičky a plastové elementy, s kterými je potřeba manipulovat, jsou tvrdé a hrozí praskání. Diagnostika v autě "nic", diagnostika externí rovněž "nic". Ovšem jaká je její (i realizátora) spolehlivost, si trochu nejsem jistej.:-/
Včera mi známý, který auto dceři prodal, objasnil nějaké skutečnosti o vozidle a jeho motoru a opravách a tvrdil, že jemu auto spolehlivě startovalo i při - 15 st.C. Což je celkem pochopitelné. ;-) Ale potvrdil při prohlídce, že automechanik, který se dceři původně uvedenou závadu snažil odstranit (a nepovedlo se), asi repasoval tlakové čerpadlo, vyměnil podávací čerpadlo a systém hadiček vedení paliva. Což on tedy mohl posoudit, neboť si sám mnohé opravy prováděl.
Dnes jsem ještě pořádně, na palivovém filtru (dle jeho doporučení), odvzdušnil přívod paliva a filtr. Ale zase nic.
Co se týče tlaků ve válcích, zkusím kontaktovat nějaký spolehlivý (což dnes "pohledat") autoservis v okolí, kde by bylo možno toto provést. Na benziňákách jsem si toto prováděl bez problémů sám (mám na to i manometr), ale na tlak u tohoto dízláku (měly by mít 18 Atm) už nestačí a nemám ani koncovku.
A mou původní otázku jsem rozšířil ještě o tu "váhu vzduchu". Bývalý majitel se domnívá, že by mohla být i chyba v ní. Což se mi osobně ale nějak nezdá.
Nyní ještě pořádně dobíjím tu baterii, asi už těmi starty (i když se mezi tím párkrát jezdilo, ale pouze krátké trasy) dostala dost zabrat a potřebuje to. Tak uvidím. Ale, pokud by měl někdo ještě nějaký nápad, beru.:-D

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny