Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno netěsnost v topení

Teplota pary v uzatvorenej sústave je priamo úmerná tlaku. Voda mení skupenstvo pri +100°C. Para pri teplote 230°C musí byť uzatvorená pod min. tlakom 20bar, aby vôbec dosiahla túto teplotu. Príklad priemyselných WAP, tlak 180bar / vodná para z trysky 200°C.

Každý kotol je vybavený poistným ventilom nastaveným na cca 5 bar a čidlom "prekúrenia", ktoré je nastavené na 110°C. Tieto dve ochrany nedovolia výbuchu kotla, sústavy tlakovou parou.

Jedine, že by si kúril nejakou 9kW 3x400V podomácky osadenou špirálou naskrutkovanou v 6/4" trubke, pripojenou in/out na obeh čerpadla bez ochrany priamo na sústavu krytálového kúrenia v podlahe.

Do podlahového kúrenia sa púšťa voda max. ohriata na teplotu 43°C s dlhodobým účinkom akumulovania tepla v podlahe a murive. Jedine takto sa dá docieliť ideálna teplotná pohoda v obytnom priestore. Čo je v prípade krytálu náročné na mixovanie vody zo zásobníka termoregulačnými ventilmi ovládané v sérii teplotnými snímačmi vzduchu a v podlahe obytného priestoru. Dokonca sa umiestňujú snímače aj von, do exteriéru, aby v prípade prudkej zmeny teploty vonku do mínusových hodnôt, sa s predstihom spustilo kúrenie smerom do podlahy.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny