Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Proč je v lednici o 5 st. více než je nastavená na displeji

Já, v tý co má tazatel, pokud nepustím ventilátor a mám provoz nastavený "eco", tak ve spodním šupleti mám + 1-2 st.C, v šupleti na ním + 4-5 st.C ,ve střední části vpředu cca 7+/- st.C a u vrchu vzadu totéž. Chladí zadní plocha a občas mírně namrzá (pokud se chladnička více otevírá). Měřím digitálním teploměrem, který má jedno čidlo uvnitř a měří v místě osazení teploměru a druhé s termistorem na drátu délky 0,7 m. Teploměr mám stále osazený různě na policích a čidlo na drátu dole v šuplících. Mrazák mrazí na cca - 18 st.C. "Cejchoval" (porovnával) jsem jej s více různými digitály a nebyl mezi nimi rozdíl větší jak 0,5- 1 st.C+/-.
A je velice úsporná, měřil jsem to pomocí zásuvkového měřiče kWh po delší dobu a naměřený údaj potvrdil, skoro přesně, deklarovanou spotřebu, v tomto režimu, z manuálu.
Pokud zapnu ventilátor, rozdíly se poněkud pozmění, dole je tepleji, nahoře se zase ochladí. Jinak tyhle teploměry se seženou bez problémů na Aliexpresu (za pár kaček), někde i na našich e.shopech, nebo na Aukru (trochu dražší).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny