Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Elektrokotel protherm - typ / návod

Elektrokotle sú to najjednoduchšie riešenie na svete medzi kotlami ÚK.

Môžeš ho kombinovať s kotlom na pevné palivo, ale aj na plynový kotol.

Ak nemáš niekde uzatvorený ventil vody do kotla a do sústavy, potom je zrejme zanesené potrubie vodným šutrom. Skontroluj, či nie je zlepená spätná klapka v prípade, ak ju má kotol spolu s pretlakovým ventilom vo výbave. Zrejme ide o nejaký obstarožný xindel, ktorý môže byť zanesený kameňom ak sa v sústave menila často voda, sústava sa každoročne odvodňovala.

Tiež skontroluj obehové čerpadlo, či nemá "zarastený" hriadeľ v puzdrách. Ak je starší produkt čerpadla súčasťou kotla, ten má uložený hriadeľ s lamelami v ložiskách z bronzu, tam by sa nemalo čerpadlo zaseknúť. Stačí na čerpadle povoliť, vyskrutkovať predný pochromovaný šroub v strede čerpadla a tenkým skrutkovačm zistiť točenie hriadeľa. Vytečie iba trochu vody spod skrutky z diery, nemaj obavu, že ťa vytopí.

Zhoď plechy a kukni sa na črevá kotla. To zvládneš aj bez servismanuálu lebo píšeš, že riadiaca elektronika kotla je funčná.

Pozerám na manometer kde je niečo tlaku nad jeden bar, takýto slabý tlak elektrokotlom nesvedčí, lebo sa zavzdušňujú, tvoria s bublinky na špirálach.

Elektrokotle vyžadujú expanzku s membránou natlakované v sústave min. na štyri bar, potom fachčia bez problémov, lebo je sústava pod ideálnym pracovným tlakom.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny