Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Co může způsobovat nemožnost nastartování naftového motoru při teplotách pod nulou?

Jde o auto Jeep Grand Cherokee, 2685 ccm, 120 kW, r.v. 2002, najeto (údajně) dle tachometru 250 tis.km. Při teplotách nad nulou startuje normálně a motor běží OK, při teplotách, i málo pod nulou, nastartovat nejde. Motor točí a točí, ale "nechytne". Palivová soustava (čerpadla a filtr) jsou pravděpodobně OK (údajně měněno, z důvodu že nejde pod nulou nastartovat, i VT čerpadlo, ale problém to nevyřešilo), nafta dobrá ("zimní") a od nádrže přes filtr (možno i ruční pumpou napumpovat až "na doraz") rovněž teče a nějak "hustá" se nezdá. Filtr vyčistěný a bez vody. Baterie 100 Ah nová. Mám podezření na neschopnost dostatečného nažhavení žhavicích svíček, i když ukazatel na palubce žhavení ukazuje a startování je provedeno až po zhasnutí kontrolky. S naftovými motory nemám žádné zkušenosti, tak už nevím o co by mohlo jít. Jak by bylo možno zkontrolovat zda svíčky dostatečně žhaví? Nebo je možné, že by byl problém se vstřiky (hustší nafta?). A je možno takovýto "stávkující" motor nějakým "podpůrným" způsobem nastartovat? Třeba na vojně jsem startovali PV3S pomocí vlití malé éterové patrony do válců před startem. Budu vděčný za každou radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jak už bylo řečeno výše, můžou být vyběhané, málo těsnící pístní kroužky. Moderní lehkoběžné řídké o… poslední
Moas 04.01.2020 17:09
Moas

Jak už bylo řečeno výše, můžou být vyběhané, málo těsnící pístní kroužky. Moderní lehkoběžné řídké oleje tomu nepomáhají. Vyzkoušej motorový olej s o stupeň vyšší viskozitou než teď. Může pomoct dotěsnit, ale zázraky nečekej.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru