Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud to před zápůjčkou fungovalo tak to zprasil vypůjčitel.Vůbec bych se s ním nemazal.Dej to do př…
kap.dabac 05.01.2020 10:28
kap.dabac
Zamlada, nevybaven zkušenostmi, jsem taky párkrát půjčil nářadí a často se mi vrátilo poničené. Až j… nový
umfa 05.01.2020 11:41
umfa
A ta matka je levotočivá, pozor na to :-) Nechci moc oponovat předsedo, ale na obrázku je odklápěcí… nový
čumil old 05.01.2020 20:07
čumil old
Aha, já to psal po paměti, tak to se omlouvám za chybnou informaci. poslední
umfa 05.01.2020 21:18
umfa
Asi převodovka v háji. To se mi stalo u Boshche co jela jak divá. nový
Cat 05.01.2020 20:10
Cat

Pokud to před zápůjčkou fungovalo tak to zprasil vypůjčitel.Vůbec bych se s ním nemazal.Dej to do příslušného servisu a ať to zacálá.Po mých zkušenostech s těmito kutily zásadně nic nepůjčuji.Pokud je to kamarád tak mu to raději udělám sám.Je možné že je vylomený zub ať už na pastorku nebo na redukčním kole.Ale těch závad může být více.podle mě se kotouč neuvolní i když by to ten moula zasekl.Nemaž se s ním a dej to odborníkům.Nemusí to být zrovna autorizovaný servis.Chlapů je dost kteří ti řeknou co s tím je a případně opraví.Takhle pokud si to člověk neprohlídne tak je to trochu na vodě poradit.

Zamlada, nevybaven zkušenostmi, jsem taky párkrát půjčil nářadí a často se mi vrátilo poničené. Až jsem vrtěl hlavou, jak strašlivě lidi zachází s nástroji, to by bylo na román čeho všeho jsou schopní. A od té doby vím, že když říká, že to ono samo a že to rozhodně nerozebíral, tak že nejspíš kecá a že se v tom vrtal a ještě při tom z drobné závady udělal závažnou :-)

Určitě to chce sundat kotouč, než se začnete zabývat čímkoliv dalším. Na maflu je vždycky ploška na hřídeli a k tomu bývá standardně plochý (plechový) stranový klíč kterým se hřídel podrží, i když je tam jinak nějaká aretace. Tím to musí jít podržet a odšroubovat. Jestli jste klíč v průběhu let ztratil, určitě se dá koupit u prodejce. A ta matka je levotočivá, pozor na to :-)

A ta matka je levotočivá, pozor na to :-)

Nechci moc oponovat předsedo, ale na obrázku je odklápěcí výstupek krytu zubů na pravé straně. Kotouč pak nutně musí běžet z pohledu fotky doleva/zubama nahoru. Čímžto pádem by matka měla mít pravý závit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru