Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Tlak v tlakovem hrnci

Pri teplote 120°C v hrnci sa otvára "odfuk" so závažím alebo ak je pod pružinkou.

Záleží od výrobcu tlakového hrnca. Sú hrnce stavané na teploty 180°C.

Osobne tento typ varenia absolútne zavrhujem, žrádlo páchne, nedýcha, nie je odvetrané, je zatuchnuté v tlaku, ako konzervy z výroby, či je to mäso, hydina, alebo zelenina.

Varím výhradne pri teplote max. do 90°C, voda nesmie vrieť, resp. iba dusím pri bežnej pokrievke hrnca. Chce to aj pri správnom guláši niekoľkohodinovú trpezlivosť, čas min. sedem hodín. Dokonca na dobrý hovädzí vývar zo špikových kostí je akurátna doba min.5 hodín. Na záver sa pridá na kostičky nakrájaná zelenina.

Pečiem v trúbe mäso detto, max. do teploty 85°C. Kačica, hus, morka, hydina, min. doba takéhoto pečenia je 5 hodín. Po zliatí vytopenej masti a tuku z pekáča, stačí otvoriť pekáč a osmahnúť hydinu na 220°C horúcim vzduchom na dobu cca 12 minút, kožičku do křupava do ružova, aby sa tuk a mastnoty na povrchu pod kožou neprepálili.

Vytopená masť z kačice pri teplote 85°C nie je prepálená, je nádherne voňavá vhodná na omastenie zemiakových lokší plnených hydinovou pečienkou, alebo makom.

V prípade duseného hovädzieho prí teplote 80°C v trúbe je doba dusenia min. 9 až 11 hodín.

Mäso pomaly dusené pod teplotou 100°C (70-85°C) nestráca na chuti, na prirodzenej vôni, nie je prepálené, je po tejto úprave zdravé.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny