Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak uříznout kameninovou dlažbu

Jen trochu rozvedu, co už napsal Paul.
Do úhlové brusky si kup diamantový kotouč. Nemusí to pro příležitostnou práci být nějaký profi, poslouží i levnější. Kotouč pro řezání nasucho. Dlaždici vhodným způsobem podlož třeba prkny, tak aby pod řezem bylo trochu prostoru a neřezala se podložka. Podlož i odřezávanou část, aby ke konci řezu nedošlo k nechtěnému odlomení.
Začni řezat z kraje a zvolna postupuj směrem k sobě. Snaž se držet brusku co nejpřesněji a kolmo, aby nedocházelo ke svírání kotouče. Nespěchej, taková délka bude chvíli trvat. Řež s malým přítlakem, aby nedocházelo k přehřívání kotouče. Tak by nemělo ani docházet k odštipování glazury. Pokud by se přesto glazura odštipovala, je možno řezat z rubové strany. Postupovat po líci, ale dopředu chce velmi pevnou ruku, ale lze tak uříznout velmi přesně.
Pokud by došlo při tak dlouhém řezu k přehřívní brusky, nebo jiný důvod, lze řez provést po částech.
Řez přerušíme tak, že uvolníme přítlak do řezu a brusku vypnem. pak vyjmeme z řezu. Při pokračování je lepší ponořit kotouč stojící brusky do řezu, přesvědčit se, že je v řezu volný a brusku zapnout. Vyhneme se tak nějakého zakousnutí, nebo poškození povrchu při vkládání běžící brusky do řezu.
Vznikne značné množství prachu, je vhodné použít respirátor. Sousedka s čerstvě vyleštěným oknem mít asi radost nebude. :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny