Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Kvalitní nůž, co se hned neztupí.

Práve preto je tu vysokokvalitná švédska oceľ HCR58, ktorá nehrdzavie, nevznikajú na povrchu žiadne škvrny spôsobené bežnými lúhmi či kyselinami v kuchyniach, pritom sa nejedná o antikoro či čínske blato dovezené šmelinármi:

Kuchynský nôž Frosts vykosťovací 9153PG o ktorom som písal.

Totižto jedine ako prví na trhu dokázali toť nedávno Švédi, koncom 20 storočia, skombinovať nerez s kvalitnou, odfiltrovanou, roztavenou hmotou zbavenou balastu či ostatných nežiadúcich prímesí prvkov obsiahnutých v železnej rude.

Poka, či iný renomovaný nožiar je iba do tej doby dobrý, pokiaľ si dokáže zabezpečiť kvalitnú surovinu na výrobu čepelí. Bez licencovaných hutí s dokonalou filtráciou roztavenej železnej rudy zbavenej "přiboudlín", nežiaducich minerálnych nerastov, neželezných prvkov, kysličníkov s ich odparením, ideálne pri vákuovej výrobe z taveniny, si pri výrobe kudly ani neprdne, môže sa ukovať, taviť, skúvať, popúšťať, kaliť, moriť, výsledok je vždy mizerný.

Osobne viem, či je čepeľ kvalitnej ocele kuchynského (mäsiarskeho) noža správne nabrúsená, vyhladená, ak si zľahka prejdem ostrím po koži na predlaktí ruky a zoberie mi kudla chlpy podobne, ako britva pri holení, po masle, bez drhnutia alebo silného tlaku na kožu ruky. Chlpy zostanú skosené na čepeli, ako pod strihacou kosačkou. Bežné nože z antikora apod. ocele sa nikdy nedajú takto perfektne nabrúsiť žiadnou brúskou, šutrom, ocieľkou, leštením ostria.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny