Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Kvalitní nůž, co se hned neztupí.

žiadna sláva, docela krátka čepeľ za tie prachy za pohodený nožík určený do kuchyne na bežné krájanie chleba, resp. "na všetko", čo je po ruke, aj sa ním sem-tam porýpať v zemi pri pikírovaní sadby zeleninových priesad prípadne odbužírkovať kabeláž či niečo napochytro zaskrutkovať namiesto šroubováka.

https://www.kniland.sk/masiarske-noze/kuchynsky-noz-frosts-vykostovaci-9153pg/

Doma mám tieto kudly v kuchyni na dennodenné použitie vyrobené z ocele HCR58, stačí iba ocieľkou sem-tam ostrím prebehnúť, aby sa udržalo ostrie. Vypadajú kvalitne, každá kudla má vlastný identifikačný kód daný výrobcom na štítku a tiež vyleptaný na čepeli.

Ak sa krája 58-čkou oceľou na skle, na porceláne, miestami sa v lesku z kolmého uhľa pohľadu objaví na ostrí nejaká stupená otlačenina, ale na jemnom dvojvrstvom šutre sa zopár ťahmi pod správnym uhlom (cca 35°) napraví s následným strhnutím ihly na ocieľke.

Je zaujímavé, že rezom na antikore dresu sa čepeľ nestupí tak, ako na podklade z kremenného skla. Sklo je čistá smŕrrť na ostrie aj z nástrojárskej 64-ky, zakalenej, damaškovej, skúvanej, viacvrstvovej molybdénovo-uhlíkovej ocele.

Polovička tieto kudly práskne do umývačky, nejak nevidím, že by trpela oceľ lúhmi, kyselinami a teplom v myčke, na čo ju predajca aj v návode upozornili, že do úmývačiek riadu nožíky nepatria.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny