Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odželeznění vody

Osobne mám tiež vodu so studne.

takmer 30-rokov mám na prívodnom potrubí a na potrubí do boilerov (el. akumulačný napojený do série s kombinovaným závesným kotlom Junkers na plyn) tento xindel:
https://www.elektronicka-uprava-vody.cz/menu/45-zakladni-informace.html

Pred dvoma rokmi mi inštalatéri menili akumulačný el. boiler pričom po rozhodení trubiek s fitingami in/out konštatovali vynikajúci výsledok, 1/2" pozinkované trubky na prívode a odvode teplej vody boli ako nové, bez nánosov. Nechceli veriť stavu, lebo údajne po tridsiatich rokoch používania sú v tejto oblasti trubky zanesené, že do ich stredu ani tenký skrutkovač nevsunú, prietok je takmer na mizine, iba čurká)

Problém zamgnetizovanej vody je vyššia tvrdosť na koncoch batérií pri výtoku, kde sa nabité častice okamžite menia na usadeniny. Chce to raz za šesť mesiacov použiť na výstupe batérie drátený kartáč a sprchovú ružicu s tryskami odmontovať a namočiť do čistého Pulrapidu alebo do octu na pár hodín.

Železo na varenie stravy ani mangán nejak neškodia zdraviu, ba práve pravidelne krámujúce female prosperujú, prekvitajú ako ružičky, ak majú prísun Fe.

No a kto by normálne zo sľušných, poctivých, pracovitých občanov chlastal vodu? Maximálne tak do doma robeného vínneho striku, aj to kupujem minerálnu vodu alebo si dám z Tesca dovliecť domov paletu Veľkopopovického Kozla (po našom, Capíka) balenú v 1,5l fľašiach.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny