Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Desinfekce studny - Savo vs. ponorné čerpadlo

Bežne nemá význam studňu v prípade nezamorenej, "povrchovej" vody, dezinfikovať. Voda sa čistí v spodnom podloží sama, pretekaním medzi vrstvami pôdneho profilu.

Jedine ak bola voda zamorená fekálnymi baktériami, enterokokmi, skapatými hlodavcami napadané v studni či kopáč studne mal zahovnené gumáky a vercajk od hnoja a močůvky.

Tekuté Savo original s 26% obsahom naviazaného chlóru absolútne nevadí čerpadlu, metalu, guferám, plastom ani gume.

Môžeš ho do studni naliať aj celý kartón, podľa financií a nechať pôsobiť aspoň 48 hodín, bez čerpania, než sa chlór nedostane priesakmi do spodného podložia pôdy v okolí studni. Potom vodu vyčerpaj, lebo chlór rozpustí niektoré minerálne látky a voda bude zakalená.

Baktérie sa množia v potrubí ak sa voda nečerpá, dlhodobejšie stojí aj pod tlakom. Sú to anaeróbne baktérie, tieto svine žijú bez prítomnosti vzduchu v uzatvorenom priestore. Hlavne sa im darí v nánosoch, sedimentoch, vodnom šutre na vnútornom profile prívodného potrubia. V potrubí s teplou vodou z boilera, tam je časom živo, zoologická záhrada. Vydržia teplotu 80°C, teda ani na plné gule pustený el. boiler ich nemusí zlikvidovať v rokmi zanesenom potrubí vodným šutrom.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny