Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nahrávaní z DVBT2

Dobrý den, dobří lidé, prosím poraďte invalidnímu důchodci!!!!! Už léta si nahrávám (hlavně dokumenty) na HDD recorder Panasonic a hned si to na něm vypálím na DVD. To šlo doposud z DVBT1. Teď jsem si koupil setobox na DVBT2 a neměl jinou volbu, než ho připojit do Panasonicu přes AV. To chodí super, ale jakmile stisknu na HDD recorderu nahrávání, tak mi to vyhodí hlášku, že program je chráněn a nahrávání se nezapne. To se děje naprosto u všech programů.
Poraďte mi prosím, kde seženu nějaký dekodér (či něco podobného), který tuto hlášku zruší a Panasonic mi bude ze setop boxu normálně nahrávat po Scartu (AV) do Hard disk recorderu Panasonic.
Moc a moc předem děkuji, za jakou koli radu. Michal

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ještě se ktomu vrátím. Problém není v přehrání -ts souborů. To zvládne řada dostupných programů, tře…
Zerozero 11.11.2019 12:12
Zerozero
Nesouhlasím,nahrával jsem na fleš DVBT1 bez problému.Na dvbt2 nejde přehrát na PC.Zakodované filmi?…
vojtaexa 06.05.2020 22:21
vojtaexa
Dobrý den,to ,že nesouhlasíte neznamená,že to nejde,možností je více.Buďto Avidemux,nebo nějaký conv… poslední
Lubomír 07.05.2020 10:27
Lubomír

Ještě se ktomu vrátím. Problém není v přehrání -ts souborů. To zvládne řada dostupných programů, třeba VLC player.
Problém je v tom, že je program zakódovaný, proti nahrávání, což si vynutili ochránci autorských práv.
Aby ale byla nějaká možnost si program nahrát pro vlastní potřebu, byl vytvořen systém, kdy lze nahrát pořad přímo na přijímači přes USB, na připojené zařízení. Ale záznam je přitom zakódovaný a odkódovat jej dokáže zase jen přijímač, na kterém byl nahrán. To v praxi příliš nevadí, protože se na reprodukci stejně použije stejný přijímač.
Ale problém je, pokud je potřeba záznam nějak upravit, nebo zkopírovat. To kódování zablokuje, protože právě kopírování má zabránit. Sám jsem kdysi zkoušel hledat mezi volně dostupnými programy, něco, co by otevření v počítači umožnilo a nenašel jsem. Pravděpodobně by volné šíření takového programu bylo bráno jako umožňování porušování autorských práv. I když asi mezi nějakými hackerskými programy něco existuje.
Tedy dostat signál do rekordéru asi nebude jednoduché.
Asi nejjednodušší by bylo, jak tu bylo napsáno,přejít na nahrávání na nějaký levnější HDD. Ale sestříhat program nepůjde ani tam. Na střih v přijímači nebude program. Jistou nevýhodou oproti záznamu na DVD, je to, že kdyby HDD náhodou odešel, znamená to ztrátu všech záznamů.
Jedinou nadějí jak ještě rekordér použít, zkusit zjišťovat v různých recenzích a diskusích jestli neexistuje STB, který by pořizoval záznam bez kódování a takový potom koupit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru