Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nahrávaní z DVBT2

Taky mám ve "sbírce" jeden videorekordér, který dává signál ochrany všude i do menu, jenom ale na výstupu hdmi (kompozitní i komponentní výstupy a scarty jsou v pohodě, teda opravdu chráněnou věc jsem asi ani nezkoušel, na tu tam asi ten signál být musí). Ale převodník HDMI->AV ho nepřenáší, takže pak se dají nahrávat i tituly, které tu ochranu asi opravdu mají a z kompozitního výstupu to nejde (ten převodník máme u staré televize, která nemá hdmi, ale něž jsem ho tam dal, tak jsem s ním udělal pár pokusů), vlastně mě nenapadá proč, DVD se zkopírují v PC a co je na HDD se vypálí na DVD-RAM a zase zkopíruje do PC, tohle mě trápilo spíš u VHS. Také by se dalo zkusit nějakou analogovou televizní kartu v PC, měl jsem i několik značkových (např. gigabite), které rovněž ten signál ignorovaly a jiné naopak si ho vymýšlely i tam, kde nebyl (třeba aver), stačila třeba trochu pomuchlaná páska (ba i přechod mezi nahrávkami) a hned se nahrávání zastavilo z důvodu autorské ochrany.
Takže zkusit jiný settopbox, tento třeba pokud byl kupovaný online vrátit nebo dát k jiné televizi.
Je otázkou, jestli na to jít přes analog. Já už krátce po digitalizaci T1 jsem dospěl k názoru, že nejdřív televizi analogizovat v settopboxu a pak ji digitalizovat ve videorekordéru je blbost (a to měl videorekordér i nějaký remote režim, že kdy spatřil na scartu spínací signál, zapnul se a spustil nahrávání a s tím settopboxem to pracovalo bez chyby, takže jsem video jen přepnul do toho režimu a časoval jsem jen settopbox) a přes settopbox s nahráváním a multimediální centrum jsem dospěl až k nahrávání v počítači, což už nějaký rok praktikuju.

Jinak jediné co znám na DVB-T2 je panasonic DMR-UBC70, k dokonalosti má daleko, cena taky neni nijak příznivá, ale nic jiného na trhu (pokud vím) neni. Na vypalování DVD je asi nejhorší, že si tam nejde nastavit obrázek do menu a přitom dělá menu s obrázky. Zase se v něm dobře stříhá, i přes trochu nezvyklé ovládání (chce to trochu cviku).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny