Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nahrávaní z DVBT2

To asi bude dost problém. Podobně se dnes chovají asi všechny televize. Kvůli autorským právům neumožňují nahrávání.
Výjimkou je nahrávání přímo na televizoru na připojený HDD. Ale tento záznam nelze přehrát nikde jinde, než na TV, kde byl nahrán. Nelze ani přehrát na počítači, nebo zkopírovat. (možná se tady někdo objeví, kdo zná nějaký program, co to umožňuje).
Asi ani nebude existovat nějaký přídavný dekodér, který by umožňoval, co je potřeba, tedy záznam z tohoto STB na HDD rekordér.
Ale může být přece jen jedna možnost. Asi většina dnešních STB dokážou samy nahrávat na USB zařízení, tedy FLASH paměť, nebo lépe na připojený ext. HDD. Nevím, jestli daný STB to umí.
Pravděpodobně,pokud ano, záznam opět půjde přehrát jen přes STB, kde byl nahrán. Ale některé STB, alespoň dříve na DVB-t1
záznam nekódovaly. V tom případě šlo záznam zkopírovat, nebo přehrát na počítači. Potom by snad pokud by to bylo potřeba, udělat záznam na STB a potom zkopírovat třeba na HDD rekordér.
K tomu ale poznámka: Pokud HDD rekordér disponuje pouze analogovým vstupem, tedy nemá konektor HDMI, znamená to rapidní degradaci signálu. To je při dnešním HD vysílání dost znát.
Pokud nový STB nahrávání má, tak jedině vyzkoušet nahrát na FLASH, nebo ext. HDD a zkusit, jestli to lze přehrát jinde.
Pokud by to šlo v počítači, bylo by ale lepší nepoužívat zastaralý HDD rekordér, ale zkopírovat to na DVD přímo v počítači se zachováním kvality.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny