Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak bude ovlivněno průtokové množství tepelným čerpadlem, při použití oběhového čerpadla?

Můj dotaz navazuje na řešení problému s průtokem media-vody, daného oběhovým čerpadlem, u námi instalovaného tepelného čerpadla, který v současné době řešíme. Je zaměřen spíše teoreticky. U oběhových čerpadel topení je uváděna hodnota průtoku m3/hod. které je konkrétní čerpadlo schopno zajistit. Ale pak se dále uvádí, že tento průtok ovlivňuje i výška do které má čerpadlo vodu tlačit a uvádí se i křivka poklesu průtoku na výšce. Ale teď se dohadujeme, zda při topném systému, kdy je toto oběhové čerpadlo osazeno na úrovni tepelného čerpadla, vytápí se systém vytápění na úrovni přízemí, tedy opět na úrovni tohoto tepelného čerpadla a dále i v 1.NP, tedy do výšky cca 4m, jak bude ovlivněn tento průtok. Zda je nutné vycházet z křivky pro dopravovanou výšku 4m, nebo bude oběhové čerpadlo schopno udržet průtokové množství, přes tepelné čerpadlo, ve své jmenovité hodnotě, bez ohledu na dopravovanou výšku i do 1.NP.
Konkrétně, bude schopno oběhové čerpadlo, se jmenovitým definovaným průtokem 6,5 m3/hod. schopno, v tomto, výše popsaném systému, zajistit min.průtok tepelným čerpadlem 3,5 m3/hod.?
Vynechávám záměrně problém s průřezy potrubí a kolenech, které by tento průtok mohly pochopitelně rovněž ovlivnit.
Jaký je Váš názor?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny