Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak bude ovlivněno průtokové množství tepelným čerpadlem, při použití oběhového čerpadla?

Vaše poslední věta vše vystihuje "a vo tom to je".:-D:-D:-/
To je nám to jasné.
Hlídání, aby s výměník nepřetápěl je provedeno:
1. zajištěním daného průtoku výměníkem (průtokové čidlo, které při nízkém průtoku zablokuje chod TČ). Ale jako chyba, čerpadlo se po poklesu teploty samo již nespustí, nutno vyresetovat.
2. snímači teploty před a za výměníkem. Pokud dojde k velkému rozdílu, opět TČ zablokuje chybou a nutno vyresetovat.
Pochopitelně uzavírání termoventilů u radiátorů postupně snižuje průtok systémem, ale průtokový spinač tuto hodnotu neměří, pouze hlídá minimální hodnotu, takže nemůže jít o vliv na reguleci výkonu, ale pouze, v případě poklesu, trvale (havarijně) vypne.
Ale stále mi není jasné, od čeho se odvíjí vlastní regulace potřebného výkonu toho invertorového kompresoru.
Usuzuji, že by to mělo být právě v závislosti na měření teplot na vstupu a výstupu vody výměníku, případně pak i možná na teplotě vnějšího vzduchu. To v automatickém režimu. A v tomto je možno nastavovat pouze maximální hodnotu výkonu.
Jinak je pak možno nastavit výkon kompresoru ručně, pokud se přepne na ruční ovládání. Pak je možno nastavit konkrétní výkon kompresoru. Nastavování a regulace je prováděna změnou frekvence, čímž se regulují otáčky, potažmo tedy výkon.
Toť jsou veškeré zkušenosti a prozatímní poznatky.
A nyní tedy hlavně řešíme, jak a jakým způsobem tedy navrhnout a zvolit potřebné oběhové čerpadlo, aby nám, na stávajícím systému, zajistilo tu TČ požadovaný průtok 3,5m3/hod. Nějak teoreticky to vypočítat by byl asi dost velký problém.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny