Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem rychla surna oprava strechy

ahoj, potrebujem surnu radu, zateka nam na dome cez strechu, strecha je plocha ilozacia asfaltove pasy, ktore boli po mechanickom poskodeni opravene tekutou lepenkou(uz neviem presne ktorou, mala vydrzat, bohuzial nestalo sa a dnes po vydatnych dazdoch zacalo doslova az kvapkat zo stropu az som musel priniest nadobu, silne zatekanie, rozsah poskodenia je asi 80x50 cm
viem, ze existuju rozne druhy opravnych lepeniek, stierok
Co tam mam dat, aby to nejako vydrzalo a hlavne nieco rychloschnuce, aj na vlhky povrch, pri tomto pocasi pouzitelne...
rozmyslal som nad den braven den bit u, neviem, ci je to dobra volba, za napady a rady dakujem

Předmět Autor Datum
Vezmi propanbutanový hořák a kus IPY či jiné silné asfaltové fólie. Hořákem vysuš stávající povrch a… nový
nerady 06.11.2019 01:11
nerady
Mokrú plochú strechu nemáš šancu opraviť. Navyše je možné, že zrovna nezateká v mieste pomyselného p… poslední
Nuda 06.11.2019 05:13
Nuda

Vezmi propanbutanový hořák a kus IPY či jiné silné asfaltové fólie. Hořákem vysuš stávající povrch a nahřátou IPU přilep. Pak vezmi ještě jeden větší kus který bude přesahovat ten původní cca o 10 cm a udělej to samé. Do léta ti to vydrží.

Mokrú plochú strechu nemáš šancu opraviť. Navyše je možné, že zrovna nezateká v mieste pomyselného poškodenia, ale napríklad v odcerenom, odlepenom, deravom ohybe lepenky smerom na obvodovú, oplechovanú atiku. Voda pod lepenkou, stropných paneloch, stečie aj niekoľko metrov na iné miesto priesaku.

Vrstvené nátery tekutými lepenkami prekladané mriežkovanými výstužami, perlinkou, sú velice slabé, dočasné riešenia. To už je lepšie okolo 21 júna počas dlhodobého sucha, Slnka v nadhlavníku, zaliať komplet plochu asfaltových pásov penetrákom Alp, ktorý organickými rozpúšťadlami naleptá narušený podkladový asfalt než zatvrdne.

Najlacnejšie riešenie z dlhodobého, bezúdržbového časového horizontu desaťročí, je odvetraná, konštrukčná šikmina s novou povrchovou izoláciou proti vlhkosti z ktorej voda, sneh, námraza odtečie pod spádom do odkvapu,
http://www.stavoizola.com/oprava-a-zatepleni-ploche-strechy-rodinneho-domu-radovky-trebic

než lepiť, ako lastovička, nové pásy bez záruky zatekania.

Zavolaj si odborníkov od fachu na bezplatnú obhliadku, len nie nejakú cigánsku partiu vagabundov, šlendriánov, šmelinárov, zlodejov, ktorých povyrážali zo stavenísk alebo z imperiaľistického, amerického západu pre ich lajdáckosť a neschopnosť.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru