Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rána elektrickým proudem

fázovka je super. na té své poznáš jestli jsi na fázi, nebo jestli je to odpojený nulák, netvrď mi že ne. s ledkovými zkoušečkami to nepoznáš. netvrdím že je skvělé řešení pro laiky, ale mě nepiš "ne vždy je i použití pouhé fázovky bezpečné".

dvoužilovou prodlužku tu nepropaguju a pochopitelně nepoužívám, těžko ode mě vyčteš opak. ale vím co jsem kolem potkával za lidi, zvláště za dob vynuceného kutilství.
snad si ten olda, co se tu zbytečně naboural do diskuse, aspoň všimnul, že to není o teoretickém výkladu norem co by mělo být, ale o faktu že před 3 lety buben pračky kopal, zásuvky se opalovaly (trvá zřejmě dodnes), a původní prodlužovačka zřejmě taky nebyla v pořádku, píše se o ní v minulém čase.
o to šlo, že nějak vypadal celý ten přívod už od zásuvky přes možnou starou bílou rozdvojku s otočenou fází na jedné straně (což porušuje normu, když elektrikářům vadí slovo komunistický) po nějakou prodlužovačku. a to nějak asi nebylo nic dobrého.
už se konečně chápeme, že se fak nebavím o teorii, kde všechno krásně a jasně funguje?

jestliže olda tvrdí, že se ta mentálně vadná rozdvojka vyrábí dodnes, pak není 20 let v obraze, co k tomu říct víc. a něco takového sem vleze a začne mě napadat - to nebyl dobrý nápad.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny