Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rána elektrickým proudem

číst diskuse na novinkách je mezi normálními lidmi považováno za obzvlášť nelidský způsob mučení, patří to spíš do středověku, i s diskutujícími.
nejsem doktor, ale o tom, že by pokopání od elektriky způsobilo srdeční arytmii, slyším poprvé. to nebude skoková příčina, ale postupně se rozvíjející nemoc - na to však máte svého doktora a ne mentální odpad z novinek.

pro mě je nepochopitelné to opakování "Stalo se to vždy, když..." - jednak se ty futra přestanu opírat, a pak vezmu fázovku (šroubovák s doutnavkou) a ještě za chodu zkontroluju neizolovaná místa na pračce. když nemám fázovku, doperu to v gumových rukavicích a pak si ji půjdu koupit, nebo někoho zavolám.
domovní futra nebývají uzemněná, ale svým rozměrem a zabudováním představují kapacitní i reálný svod. na slušné kopnutí to může stačit, na křeče do rukou ne. a protože ta dráha mezi rukama vede přes srdce, případné kopnutí může být překvapující.
crocsy nic nezachání. kdyby neizolovaly, nanejvýš by jiné papuče přidaly ještě novou cestu přes břicho a nohy do podlahy, ale tu nemáte vodivou. navíc ty futra pro takový ten nízký "lekací" proud pořád fungují jako slušný zemnič.
více si o možném vlivu na dítě netroufám spekulovat.

o stavu elektroinstalace nejde po 3 letech vymýšlet nic.
jestli dosud máte tehdejší prodlužovačku, doporučuju zkontrolovat nepoškozený stav: u domácky tuněných 2-vodičových(!) zabijáků ten krám vyhodit a nahradit novou koupenou prodlužovačkou.
v té jiskřící zásuvce snad už někdo dotáhnul šroubky nebo vyměnil upálený vnitřek za nový.
v jakém stavu byla(je) elektroinstalace pračky, pokud ji ještě máte - viz výš: někoho zavolat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny