Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Folie na OSB nebo JSD desky

Zdravím vás...
Jaká folie je vhodná pod kovovou střechu, kterou budu dávat na JSD (OSB) desky?

Větší popis:
Stavím pergolu a kvůli malému sklonu 5° použiji plechovou střechu. Protože vím jak je plechová střecha hlučná při dešti atd.. jsem se rozhodl že dám zájlop asi z JSD desek PD, chtěl bych ještě mezi plech a desky dát fólii. Mám dost folie určené pro foliovník s PE tkaninou (Svitap) můžu ji použít? Nebo mám koupit parotěsnou originál (přijde mi o dost méně kvalitní) mám ještě mezi folii a desky dát nějakou "mezi" textilií kvůli vlhkosti?
Dále jak mám folii přichytit? Můžu použít sponky (koně) bojím se aby tím nezatékalo... Ale asi blbost že?

Předem díky za odpovědi.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud jde pouze o pergolu, nebude problém jako u střechy RD (paropropustnost folie, latě a kontralat…
George63 17.10.2019 09:07
George63
S tou hlučností plechové krytiny se to přehání. My, co dobře slyšíme, na to máme jiný názor ;-) Já… poslední
rokator 25.10.2019 22:32
rokator

Pokud jde pouze o pergolu, nebude problém jako u střechy RD (paropropustnost folie, latě a kontralatě, jak píše Milan C.). A co se týče plechové střechy a hlučnosti, rovněž bych u pergoly neviděl problém a neřešil. Já mám plechovou střechu na RD, sádroš, parotěska, tepelná a zvuková izolace vatou cca 15 cm, záklop z desek, difúzka, latě/kontralatě, ložnici v podkroví a pokud prší jde o příjemný uspávající šumot, pokud je průtrž (která nebývá většinou delší) tak to hlučí trochu víc, ale opět to není nic hrozného. S tou hlučností plechové krytiny se to přehání.:))
Použil bych tedy tu folii s PE tkaninou, pokud už ji máš a na ni přímo plech. Folii přichytit pouze letmo před montáží plechové krytiny, pokud možno bez narušení a ta ji pak dostatečně přichytí. :puff:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru