Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem názor na Dustera 4x4

Nechci rozvádět diskuzi, pouze sdělím svou konkrétní zkušenost. Mám Dustříka 6 let, 4x4, verzi atmosférická 1,6 a využívám jej zejména na kratší cesty a hodně na chatu, na kterou je příjezd po lesní, v zimě neudržované cestě a do poměrně dlouhého a strmého stoupání. Pokud je sníh, žádný problém nikdy nebyl. Pokud je ale pouze led, pak už je to hlavně na kvalitě a stáří pneumatik.
Jinak, na delší cesty, se mi zdá rovněž celkem OK, ovšem pochopitelně "limuzína" to není. Ale není to zase tak hrozné, těch 140-150 frčí, hlučná rovněž není a tak osobně já jsem spokojený. Ale na dlouhé přesuny "po Evropě", pokud není častější potřeba, jak jsem uvedl výše (zimní podmínky a v terénu), je pak lepší něco jiného.
Jinak je nenáročná, jednoduchá, pohodlná a prostorná. Měřím 185 a oproti předchozím autům s kterými jsem jezdil a co jsem měl (Š 1203, Volha GAZ 24, Dacia 1300, Felicie kombi a další různé Škodovky a jiné) se, co do prostornosti a pohodlnosti vsedu a posedu nedá srovnávat. Jsem už starej dědek, a tak sedání a vylézání do a z nízkých vozidel je, aspoň pro mně, poměrně "opruz". Ale Dustřík je paráda.
Dcera má nyní ještě Jeepa Cheroki, automat, diesel, se kterým občas taky jezdím. Ale to už je zase jiná "třída" a je to zbytečně velký a těžký.
Já osobně, pro mé podmínky, bych Dustříka nevyměnil. :-D:puff:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny