Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Založní zdroj

Jen můj náror: Pokud má být zálohování zcela automatické, tak je vhodné nějaké zařízení k tomu vyráběné, které zajistí automatické přepnutí ze sítě na zdroj a zpět a dobíjení baterie. (i UPS od počítače).
Jinak jde systém zjednodušit pouze na automatické přepnutí na záložní zdroj a zpět, na což stačí výkonové relé.
Dobití baterie pak obstará manuálně obsluha, nebo lze použít nějakou int. nabíječku,která může být připojena trvale.
Ale pokud výpadky nejsou časté, (u nás tak jednou, dvakrát za sezonu a na max pár hodin) a při topení je někdo doma, tak to stačí tak jak to například má moje sestra. Oběhové čerpadlo je normálně zapojeno přes zásuvku. Pro případ výpadku má u kotle autobaterii a obyčejný modif. měnič 300W. Pokud proud vypadne, zjistí to (pokud si nevšimne, zahouká signalizace zvýšené teploty kotle) a prostě vytáhne zástrčku ze zásuvky a připojí na měnič. Po obnově dodávky proudu zapojí zpět. Baterii pak dobije. Je fakt, že u nás nejsou výpadky časté, některou zimu dokonce vůbec, takže to takhle stačí.
Pouze v tom případě topí na snížený výkon, aby když dojde baterie, aby nebyl kotel moc roztopen. Ale většinou kapacita baterie stačí. Čerpadlo tedy na ten měnič trochu vrčí, ale asi mu to moc nevadí.
Jiná situace by ale byla, pokud se jedná o oblast někde v horách a podobně, kde jsou poruchy časté a někdy i několik dní.
To je pak potřeba to udělat lépe, hlavně na výdrž baterie.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny