Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ochrana dreva

ahoj,

rad bych se zeptal tech co delaji se drevem. delam pristresek na auto a nechal sem si na pile narezaz tramy a krokve. na muj dotaz na ochranu dreva mi seriozne rekli, ze by to nicim nenatirali. ze je to zbytecne. co si o tom myslite?

diky moc

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vyjety motorovy olej se take pouziva, sehnat se da vlastne zadarmo a voda po nem stece, broukum snad…
Jehla 24.09.2019 11:09
Jehla
Není nad to si rozpatlat karcinogenní materiál tam, kde to máme nejraději.... :-|
Moas 24.09.2019 12:39
Moas
Vo vetranom prístrešku je vyjazdený olej ideálny, len je drevo nepekne čierne, sivé ako telegrafné s…
Nuda 24.09.2019 13:57
Nuda
Vyborne je tieto to, ked ten sajrajt vsakuje z toho dreva do zeme. Napriklad tolko popularne zelznic… nový
fleg 24.09.2019 18:09
fleg
Minulí majitelé domu natřeli plot vyjetým olejem a ten drží už 40 let! :-D Pravda, některé kousky už… poslední
dejv111 25.09.2019 12:35
dejv111

Vo vetranom prístrešku je vyjazdený olej ideálny, len je drevo nepekne čierne, sivé ako telegrafné stĺpy napustené asfaltom a modrou skalicou navyše, ak sa olej vsiakne do dreva je vhodné povrch nalakovať ako bonus nejakým Luxolom obsahujúc vosky, prírodné živice s ochranou proti ÚV a hlavne proti žravým červotočom. Osobne som videl do smreku zvrtané, živé červotoče nejakého motýľa, priamo v nátere motorovým oleji napustenom smreku zo severnej strany zadoskovaného kurníka po obvode 3cm hrubých dosiek zo smreku. Smrek nie je drevo, je to papír, posledný šmejd na stavbu lebo ak sa riadne neošetrí hĺbkovými insekticídmi, fungicídmi, napadne ho počnúc hubami, plesňami a hmyzom všetko živé, tuším aj mech a podmorské riasy či škeble.

Ideálne drevo je bor, borovica, zaleje kusadlá každého nenechavca z živočíšnej ríše hmyzu, neplesnie, nenapadajú ho huby, len je ťažké na stavbu, a hlavne je boľševickou mafiou vyťažené - eštébáci ho exportujú desaťročia za surova masívu na americký, kapitaľistický, dekadentný, buržoázny západ, kde dnes takmer každý skapíňa od hľadu, smädu v biede bez sociaľistických istôt.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru