Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem výpočet istinia pre el.šporák

1) - třífázový obvod - zde I=U/R NEPLATÍ ! Zde je to UxIxcos.F x 2odmocnina ze 3. Pro 10kW tedy opravdu platí 16A, NUTNO ALE DODAT, že nejistíme sporák, ale podle příkonu sporáku a impedance ochranné smyčky navrhneme přívod a ten potom jistíme tak, aby vše bylo v pořádku - tedy povolené oteplení vodičů, maximální čas vypnutí jističe při zkratu, maximální povolené dotykové napětí při poruše... :-)
2) - Sporák lze zapojit mnoha způsoby, podle místních podmínek, protože se skládá z několika jednofázových spotřebičů - těles, žárovky, motoru ventilátoru, elektroniky řízení... Lze jej tedy zapojit do tří, dvou i jedné fáze. A tomu pak musí odpovídat jak přívod, tak i jištění, protože s menším napětím, s menším počtem fází, se zvětšuje i proud celého spotřebiče, případně je nutné omezit používání na jednotlivé operace (např. při pečenía grilování se nesmí spustit všechny plotny na plný výkon...)
- Ale to všechno by měli naučit už v druhém ročníku učňáku elektro. Pravda, na internetu naleznete odpověď na každou otázku, ale musí být položena. Tazatel tedy musí vědět, že se má zeptat... :-D

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny