Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mechanika u DVD

Tady byste asi měřákem stejně nic nezměřil (pokud nemáte servisní návod, maximálně můžete změřit jestli je napájení, kde se dá očekávat a velikosti jaká se dá očekávat), takže to neni na závadu.
Pokud nedošlo k poškození hrubým zacházením nebo elektrostatickým výbojem, musí to fungovat. Mám tento videorekordér ve své sbírce (myslím SH895, ale rozdíl bude jen ve velikosti disku) a rozebraný jsem ho měl vícekrát, dokonce jsem jeho disk i zkoušel v počítači.
Zkusil bych odpojit a prohlédnout čistotu konektorů na těch kabelech (musí se kovově lesknout a jsou to jemné konektory, takže i zrnko prachu může narušit kontakt) a jestli nejsou polámané (to by se blbě opravovalo) a znovu pečlivě zapojit. Také se mi zdá (a jak čtu, nejsem sám) ten kabel s mobrým koncem nepřirozeně zkroucený, zkuste vysledovat, jestli tam neni nějaké označení orientace a jestli neni obráceně (případně bych se mohl podívat, jak to vypadá u mě, ale to by nebylo dřív jak o víkendu). Je prý jedna ze základních metod praktiků koukat na to, kam směřují naohýbané kabely, týká se to sice silnodproudu, ale někdy to pomůže i ve slabo.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny