Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Připojeni Viadrus U68 ke komínu

Dobrý den přátele. Prosím o radu Budu měnit Viadrus U22 za Viadrus Herkules U 68 .Mám ovšem problém U68 je vyšší než U 22 a proto je třeba komín zvednout cca 10cm tak aby spojovací roura od U 68 se dala napojit na vstup do konimu. Komín - nerez průměr 200mm výška cca 9,5 m , každý dílec spojovaný čtyřmi nerez nýty. Roura je vložena do starého cihlového kominu, který byl průměrově větší tak že kolem roury je relativně dost prostoru .Jak jste takový problém vyřešili. Za rady typu "svěř to odborníkům" předem děkuji.
V příloze obrázky komínu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vážení a co kdybych jak jste radili místo šroubu, který přes podložku by zvedál komín, do prostoru p…
Lupek 08.09.2019 21:48
Lupek
Když tam dáš nějakou podložku (širší a silnější pásovinu - lepší by bylo "Účko" do kterého zapadne v… nový
nerady 08.09.2019 21:56
nerady
Začal bych vysekáním prostoru pro dvě páky mimo dvířka. Zkusit zvednout a podle výsledku třeba i ten… poslední
Stefran 08.09.2019 23:32
Stefran

Vážení a co kdybych jak jste radili místo šroubu, který přes podložku by zvedál komín, do prostoru pod komín zasekál malý otvor a vložil tam malý 2t hydraulický zvedák, kterým bych se to snažil nazvednout. Co si o tom myslíte

Když tam dáš nějakou podložku (širší a silnější pásovinu - lepší by bylo "Účko" do kterého zapadne vršek heveru) tak pokud to nebude někde drhnout bude to bez problému. Doporučuji ale druhou osobu na vršku komínu a spojení telefonem nebo vysílačkou, aby si náhodou nebortil komín někde cestou.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru