Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno přístřešek na kola- povolení

Ahoj,
pro naši početnou rodinu bych potřeboval na zahradě udělat jednoduchý přístřešek pro kola. Už se nám to nevejde (6 kol+ nějaké koloběžka) do stávající kůlny se zahradním náčiním, židlemi a vším harampádím k bazénu co se během roku používá na zahradě.
4-6 sloupků přišroubovaných k betonovým patkám ze ztr. bednění uloženého na zemi (ne v zemi) . zavětrovat a lehkou střechu. Jo a nejraději bych to přistavil do rohu pozemku kde z jedné strany je 2m betonový plot a na druhé klasický drátěný.
Vzhedem k tomu, že by to byla taková jednoduchá prkotinka cca 2x6m nekotvená v zemi, myslel jsem, že prostě donesu bednění hranoly a bude to za týden hotovo. Jen pro jistotu jsem se podíval na net a zjistil jsem, že stavební povolení nebo ohlášení je potřeba i na přístřešky. Všude se odkazují na nějakých 25m2, sklep 3m, 1 patro.... Myslel jsem, že kdysi bylo zamýšleno zjednodušení stavění, ale opravdu si u sebe na zahradě nemůžu postavit ani tohle? a Ještě 2m od hranic pozemku, takže uprostřed zahrady - trávníku.
Prosím, má někdo zkušenosti nebo jasné informace o nutnosti papírování kolem takovéhoto přístřešku? prosím jen relevantní info, ne dohady, že asi snad... .
Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Stačí oznamovacia povinnosť podaná príslušnému úradu doložená situačným nákresom v príslušnej mierke… nový
Nuda 04.09.2019 17:51
Nuda
děkuji všem za odpovědi ;-) poslední
vojtisek 09.09.2019 19:48
vojtisek

Stačí oznamovacia povinnosť podaná príslušnému úradu doložená situačným nákresom v príslušnej mierke. (Doporučene, poštou I. tr., DVR s vrátenkou na obálke alebo podať osobne s potvrdením podateľne na kópii miestne a vecne príslušného úradu).

Nie je to povinnosť pokiaľ je takýto prístrešok aj pevne spojený so základom k "rostlej" pôde vzdialený viac ako tri bežné metre od hranice parciel okolitých susedov alebo je prístrešok opretý o pôvodnú stavbu, ale vždy sa jedná o právnu ochranu samotného staviteľa. Bumága náda.

Stavebný úrad vec zoberie iba na vedomie, nemusí podať súhlasné stanovisko. Ak uplynie zákonná lehota 30-dní vrátane dňa podania, môžeš začať stavať.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru