Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výběr multimetru

Co je rozumná cena?
Chcete měřit i stejnosměrný?

Pokud to má být jen střídavý, tak klešťáky nejsou zase tak drahé, takový běžný je do 500 ( https://www.gme.cz/multimetr-klestovy-proskit-mt-3266 ), v asijské tržnici stejně vypadající 150.
Se stejnosměrným je to horší, ale i tak se do 2000 vejdete.

Tento https://www.gme.cz/multimetr-klestovy-cem-fc-33 se mi velmi osvědčil, ale rozsah do 2A je dost ovlivňovaný magnetickým polem Země (nutno před měřením vynulovat). Pro měření 5A a více je zcela v pohodě.
Pak ještě máme ve výbavě tento https://www.gme.cz/wattmetr-digitalni-klestovy-cem-dt-3348 ale ten má mizerné rozlišení (po 1A), aby bylo něco vidět, musí se kabel provléknout desetkrát (a pak proudy a výkony dělit deseti). Ale zase měří dobře kmitočet, neni to jako klasické multimetry, že ukáže 0.050 kHz ale ukáže třeba 49.99 Hz. Vlastně to měření kmitočtu je na něm jediné dobré, výkony nemaji potřebné rozlišení (klasický problém watmetru se stupnicí na plný rozsah (cosfíw=1)), napětí a odpor tím měřit lze, ale na to máme jiné přístroje, střídu měříme osciloskopem, pokud je třeba. Ale jestli se někdo pohybuje v desítkách nebo stovkách ampér, může to být dobré.

Oba máme v práci už velmi dlouho (5-10 let), možná že technika pokročila a nabízí se i jiné, poslední roky jsem po tom nepátral.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny