Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Tepelná pojistka u bojleru není zapojena

Pojistný ventil zapojen je, není zapojena jen tepelná pojistka.
Její oprava bude ale z několika pohledů náročnější, ale nerad bych jenom kvůli pojistce měnil bojler celý, když neteče a provozní termostat jde, i když je to starší typ (dražice z roku asi 1996 - ale nebylo moc používáno, dům sloužil jen jako chalupa). Možná trochu už chápu, proč to někdo možná předtím raději vyřadil a nechal jít na provozní termostat, pokud opravdu ta pojistka byla vadná kvůli té náročnosti opravy.
Jednak na tu vlastní opravu bych asi musel zjednat elektrikáře. Chybí tam totiž zřejmě část kabeláže, kde nevím, jestli by se musela objednat nová přímo z Dražic, nebo jde použít i jiná. Originální zapojení je svorkovnice - pojistka - těleso- termostat, teď ze svorkovnice vedou vodiče jen k tělesu a termostatu. U tepelné pojistky zřejmě asi původní jsou, ale jsou nějak zkrácené a pojistka nikde není zapojena.
Další věc je nešikovné umístění té pojistky - je to typ, který už se dneska asi nedá sehnat, černá krabička připevněná za kovový plíšek přímo ke šroubu od příruby - takže pokud ji budu chtít vyndat, bude třeba povolit ten šroub příruby, což znamená vypustit celý bojler (toto zapojení mi docela uniká, protože Dražice si jinak zakládají na tom, aby se bojler vypouštět nemusel ani pro výměnu tělesa, ale kvůli té pojistce by se zřejmě musel).
Pokud by se to napojilo na novou tepelnou pojistku toho typu, který používají Dražice dnes (tu bych musel objednat), tak dneska je termostat s pojistkou skoro vedle sebe v přední části, jenže stejně by se to čidlo muselo dát do té jímky - jímka v přírubě je jenom jedna a tam už je čidlo provozního termostatu a té současné tepelné pojistky.
(současná pojistka je asi tohoto typu: https://nahradni-dily.elektrometal.cz/nahradni-dil/termostaticka-pojistka-bp16-do-bojleru)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny