Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Záložní zdroj pro napájení oběhového čerpadla plynového topení.

Nejak melieš a spietaš hrušky s jablkami, pravda, ak nemáš vlastný zdroj plynu, prípadne pod parcelou vlastné ložisko.

Každý plynový kotol napojený na IS sa okamžite vypne, ak jeho riadiaca jednotka zistí zníženie tlaku plynu, zníženie tlaku ohrevného média v sústave v prípade deravého potrubia v kúrení. (Aby ste sa ako potkani nepodusili).

------

Ak myslíš kotol na tuhé palivo, tzv. splynovací kotol, ktorý je naharcovaný v podávači tuhým palivom do prasknutia, pričom je napojený na nútený, cirkulačný obeh do ohrevných telies, nemaj obavy. Obehové čerpadlá s hriadeľmi uložené v keramických puzdrách žerú pár Wat a teda bežná baterka udržiavaná na hranici samovybíjania, povedzme s kapacitou 40Ah, ti vydrží hnať v nútenom obehu čerpadlo niekoľko dní, týždňov, až kotol bezpečne nevyhorí do tla.

Záložný zdroj udrží moderný, splynovací kotol s vlastnou turbínou, regulačnými klapkami, vstavaným obehovým čerpadlom detto, niekoľko dní než vyhorí palivo.

Lenže s riadiacou elektronikou to nie je jednoduché, aby sa zapol náhradný zdroj (DC/AC/sínusový menič) v prípade výpadku el. siete 230V / 50Hz.

Je nutné podľa servismanuálu zistiť, akú spotrebu má čerpadlo a kotol na tuhé palivo.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny