Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Váleček na fasádní barvu

Dobrý den,
Chystám se malovat vnější zeď, je tam čerstvá (=měsíc stará) vápenocementová omítka filcovaná, jemná. Mám kýbl silikonové (nebo silikátové, čert ví) barvy od Ceresitu.
Prý je nejlepší válečkem. Místní prodejce mě přesvědčoval ke koupi válečku za čtyřmístnou sumu, to mi kvůli 20 m2 přišlo jako hloupost. Jaký váleček teda koupit? Ideálně něco, co se dá koupit v hobby marketu za pár stovek max.... Je spousta materiálů, délek vlasu a já se v nich nevyznám. Děkuji.

Předmět Autor Datum
Na fasády se obecně doporučuje polstrovaný (cca 5mm vrstva tkaniny uvnitř válečku, díky které váleče… poslední
Moas 06.08.2019 07:56
Moas

Na fasády se obecně doporučuje polstrovaný (cca 5mm vrstva tkaniny uvnitř válečku, díky které váleček na nerovném povrchu pruží), vlasatý váleček (délka vlasů aspoň 18mm).

U omítky rozfilcované do hladka to nebude tak kritické jako u klasických škrabaných nebo zatíraných omítek, tam to půjde i bez polstru. Ale zas takový ranec navíc to není.

Materiál... Polyakryl nebo polyamid. Polyakryl je levnější, polyamid trvanlivější. Pokud nenatíráš bytovku, stačí ti polykaryl. Vyhnout se polyesterové pěně či vlně (Vestan)! To jsou šity udělané kvůli ceně.
Prý jsou dobré Toptex nylon - ale taky drahé. Nevím, nepoužil jsem.

Takže třeba něco takového:
https://www.nejlevnejsi-barvy-laky.cz/fasadni-valecek-dickamann-27-cm-polstrovany?_Box%5B541%5D%5BIdOpenedNode%5D=6368&_Box%5B528%5D%5BIdCat%5D=6368

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru