Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dobití 260ah solární baterie přes centrálu

Sorry, preklep.

pri záverečnom napätí 16.5V je 12V baterka plne, na 100% dobitá na článok. Každá tzv. 12V. Nepíše o inom type než o klasike/trakčné/olovovápenné_silver strieborné/gel.

Solárny kolektor vybavený regulátorom napätia dáva permanentne cca 13,6V, čím tlačí udržiavacie napätie bez ujmy plynovania, prebíjania, deformácie článkov so stratou vody spojeného vysušením článkov pri dlhodobom nabíjaní. Prúd môže prekročiť stovky ampér, baterka vydrží.

Dopyt znel, ako správne a ideálne "dožvejknúť" baterku, aby netrpela podbitím.

Čo nám otcu materi činí max. 16,5V finálneho napätia merané po ustálení na svokrách počas nabíjania v správnej kapacite, teda 3,3V na článok 12V baterky, kedy je možné baterku odpojiť lebo hustota elektrolytu je na správnej hodnote. Dnes sa nedá elektrolyt merať, lebo sú baterky zatavené.

Marginálne, 12V baterku je možné dlhodobo nabíjať nijak neobmedzeným prúdom v stovkách alebo tisícoch ampér v prípade, ak limitovaný, nabíjací prúd nepresiahne hodnotu 13,7V.

Napríklad 40Ah 12V baterku je možné natlačiť prúdom 500A a viac, ak na svokrách nestúpne napätie 13,7V. Až pri vyššom napätí ako je 13,7V a neobmedzenom prúde začne baterka mierne plynovať.

Deto platí aj v prípade lion/lipol bateriek. Napríklad do prťavej lion nabíjacej baterky pripojíš 300A prúd, ale je podmienkou, že nesmie napätie prekročiť hodnotu 3,95V. Takejto lion baterke sa nestane ujma na zdraví ani pri tlačení nabíjacieho prúdu v tisícoch ampéroch. Bude studená, nezduje sa, nevybuchne, chémia neutrpí žiadne zmeny

https://www.ecoprodukt.sk/solarne.panely/solarne.baterie/baterie.gel.agm.a.kvapalinove/banner

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny