Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vrzání a puch pračky

Zdravím. Obracím se na vás s prosbou ohledně pračky Gorenje. Pračku jsme pořídili novou a ihned se nám nezdál prací proces. Většina programů trvá kolem 2 hodin. Přibližně v polovině pracího procesu je v koupelně cítit zápach, který připomíná tření a lehké pálení, navíc pračka začne být při praní hlučnější. Příbuzný si koupil obdobný typ pračky stejné značky, který má stejný motor jen víc otáček a celkově se hlučnost praček nedá porovnat. Ta jeho je daleko tišší. Samozřejmě jsme hned zavolali servis. Člověk ze servisu si pračku poslechl 10 minut a řekl, že se mu zdá být vše OK. Aby ne, když se to projeví až po přibližně hodině praní. Navíc jsem si všiml, že při praní na 40 stupnů je sklo dveří poměrně horké, že člověk má problém na něm udržet ruku. Stručně, myslíte si, že mám jen smůlu na model pračky, nebo je to problém, na jehož odstranění bych měl trvat?

Mockrát děkuji za radu

Předmět Autor Datum
Určitě trvejte na odstranění závady. Z vašeho se popisu to vypadá na nějakou mechanickou závadu, při…
miran 28.07.2019 21:12
miran
Díky moc za radu. Klidně obětuju těch kafí víc, jen aby se situace vyřešila. Také mě napadla variant… poslední
Pafkax 29.07.2019 07:56
Pafkax
Na jistotu neporadím, jen zkušenost: V roce 2013 jsme koupili pračku GORENJE W 6503/S, první týden j…
Moas 29.07.2019 07:00
Moas
Děkuji vám za odpověď. Chvilku po koupi jsem uvažoval stejně. Zkrátka, ze jde jen o to, aby se zajel…
Pafkax 29.07.2019 07:53
Pafkax

Určitě trvejte na odstranění závady. Z vašeho se popisu to vypadá na nějakou mechanickou závadu, při provozu někde nastane zvýšené tření a motor se více namáhá. Volat servis, uvařit mu kafe a čekat u spuštěné pračky.

Na jistotu neporadím, jen zkušenost:
V roce 2013 jsme koupili pračku GORENJE W 6503/S, první týden jsme při provozu pračky také cítili lehkou spáleninu, zejména při praní na 95 stupňů. Přičítal jsem to "vypalování" součástí - motor, zbytky konzervačních látek, povrchové struktury atp. Vůbec netuším, jestli to tak bylo, každopádně cca po týdnu už spálenina cítit nebyla a pračka vesele pere dodnes. Jediná závada, která se řešila během reklamace, byly vrčící elmg ventily napouštění (těsně před koncem záruky). Dále jsem pak po záruce měnil zasekávající se zámek dvířek.
Při rozborce pračky kvůli ucpané hadici mezi bubnem a čerpadlem jsem podrobil vnitřek zkoumání, zda a co je ještě špatně. Nikde ani známka čehokoliv spáleného...

Pokud chcete mít jistotu, domluvte si návštěvu servisáka a začněte prát hodinu před tím, než přijde.

Děkuji vám za odpověď. Chvilku po koupi jsem uvažoval stejně. Zkrátka, ze jde jen o to, aby se zajely plasty atd. Bohužel po půlroce se situace nezlepšila. Nepereme často, zhruba 1x týdně, tudíž člověk pak nemá zpětnou vazbu denně. Každopádně při srovnání s jinými (ze stejné kategorie), je na tom naše pračka, co se týče hluku atd., na bůra. Ještě jen dodám, že jde o model: WE60S3

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru