Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Třífázový motor - výběr motorového spouštěče

Tabuľkové hodnoty síce vykazujú istič pre 2.2kW túto hodnotu, ale moje dlhoročné skúsenosti sú s ideálnou hodnotou ističa 6-10A nastavené na 7A.

Aby si nemusel lietať do šachty v prípade dlhodobého čerpania, nahadzovať spúšťač, lebo ho motor vyhadzuje pri 5A. Pri novom čerpadle, ktoré má v prípade SVA III° výtlak cca 12bar, vzniká vyšší trecí odpor s námahou motora, ktoré pri 5A ističi nevydrží.

Teflónová ucpávka je kvalitnejšia než klasický lojový motúz, ktorý treba časom prírubou doťahovať aby netiekol, neukapával. (Osobne mám nahradené ucpávky piatimi silikónovými guferami narazené za sebou, lebo presne sadnú do medzery výrezu liatiny a tak pri hriadeli z antikoro, vyskoko vyleštenej v mieste dotyku gufier, mám doživotne vystarané s nejakými blbými ucpávkami, doťahovaním ucpávky, kvapkaním vody apod.)

Ak ti zreznú matky, zalepia sa oxidáciou o závit, nebudeš mať cit v prípade doťahovania príruby a môže sa stať, že vysokým tlakom príruba praskne, rozdrapí sa vejpůl ak je vyrobená z liatiny pri starších typoch. Pričom výmena príruby ucpávky je pôrod, musíš byť vybavený sťahovákom predného ložiska napasované v liatine predného čela apod. Preto je nutné nahradiť matky za antikoto alebo klzný bronz a ešte grafitovou vazelínou podmazať závit.

V prípade výpadku jednej fázy alebo náhleho zaseknutia čerpadla, napríklad zlomením lamiel, prudko vyskočí impedančný odpor a istič zareaguje skôr, než by sa spálilo vinutie pri nastavení 7A. Akurát bude motor, hliníkové rebrá na omak horúci, ale nespáli sa vinutie.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny