Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Protékající wc i po výměně

Dnes jsme vyměnili komplet napouštěcí a vypouštěcí systém v nádržce wc (včetně těsnění). Důvodem bylo stáří mechanismu - prvně to nenapouštělo a po vyčištění to začalo protékat a už to bylo opravdu staré.
Nojo, jenže i po výměně to lehce protéká (méně než předtím). Čím to může být? Těsnění si musí sednout? Něco (ale co?) málo utažené?
Na vypouštěcím systému bylo nějaké nastavení MIN a MAX. Nepochopili jsme co s tím, tak jsme to nechali v "továrním" nastavení. Nebo je to tím?
Díky za radu.

Předmět Autor Datum
A proteka to dole pres tesneni nebo to proteka pres prepad? Byla by fotka?
Jan Fiala 05.07.2019 18:28
Jan Fiala
Přes přepad - prostě pomalu odtéká do mísy. Kdyby to bylo přes těsnění, čekala bych loužičku vedle w…
alperni 06.07.2019 10:58
alperni
Pokud odteka přes prepad, pak nedošlo k zastavení pritekani vody. To ma na starost cast s plovakem
Jan Fiala 06.07.2019 15:01
Jan Fiala
Dobrý den,pokud to protéká do mísy,může to protékat přes těsnění uvnitř nádržky pod tím zvonem,je to…
Lubomír 06.07.2019 15:49
Lubomír
Zkoušela jsem nastavit plovák níž...asi by to chtělo ještě níž - stále to teklo a nebo něco v tom vy…
alperni 07.07.2019 20:18
alperni
Regulácia výšky plaváku:
yYy 09.07.2019 12:41
yYy
Jen kdyby někoho zajímalo, jak se to nakonec vyřešilo: Ve vypouštěcím systému bylo jedno těsnění -…
alperni 12.07.2019 14:45
alperni
Gratuluji! Snažliví a přemýšliví lidé ještě nevymřeli. Takový přístup je nejlepší obranou proti vnuc…
Asociace 13.07.2019 12:30
Asociace
to @Asociace ........... a stejně by to jen oplácal silikonem poslední
miran 13.07.2019 13:18
miran

Dobrý den,pokud to protéká do mísy,může to protékat přes těsnění uvnitř nádržky pod tím zvonem,je to ta část,která se při spláchnutí nadzvedává.Tato část má dole okroužek,který dosedá na dno nádržky,pokud se tam dostane kousek sanýtru,nebo jiné nečistoty tak protéká přes těsnění.Je třeba dosedací místo očistit,žádnou hrubou silou,stačí drsnou stranou houbičky na nádobí.Očistit i okroužek na pohyblivé části,případně dát nový.
Pokud protéká přes přepad,tak máte špatně nastavenou vypínací hladinu na systému uzavíracího ventilu v nastavení plováku,seřiďte plovák níže,aby dříve uzavřel ventil.Dávám hladinu asi centimetr od vrchu přepadu,někdy i malinko níž,on totiž stoupne tlak v potrubí a plovák ho potom nepřemůže a protéká to opět,prostě určitou rezervu.Takto to seřiďte bez víka nádržky s kouněte jak to pracuje po spláchnutí a opětovném plnění.
Také se mě v nedávné době stalo ,že vše OK a po nandání víka a našroubování tlačítek to počalo protékat opět,zjistil jsem,že pokud více utáhnu pouze rukou šroubení u tlačítek ve víku tak to protékalo.Závada,že velké přitažení způsobuje mírné nadzvednutí uzavíracího systému ,který se mírně nadzvedl ode dna nádržky a opět to teklo.Přesadil jsem celý splachovací systém o jednu dirku níže,je tam plastový kolíček a nyní je vše OK.
Docela jsem si s těmito věcmi od loňska užil,máme málo vody,dali jsme níž koš,jenže jsme na pískách a bylo vymalováno,klesla ve studni voda,sáním se rozvířil písek a nasál do potrubí,ucpal vše ve dvou domácnostech,ten jemný prošel i sítky a nic nefungovalo včetně dvou myček,úžasná zábava na několik dnů.:-)

Jen kdyby někoho zajímalo, jak se to nakonec vyřešilo:

Ve vypouštěcím systému bylo jedno těsnění - když se dalo zvenku (vypouštěcí systém - nádržka - těsnění - ventil) tak to protékalo do mísy, když se dalo zevnitř (vypouštěcí systém - těsnění - nádržka - ventil) teklo to bokem ven z mísy. Tak jsem šla, koupila jedno těsnění za 15,-Kč navíc a je to :)

Mám radost, sice jsem se s tím vztekala 4 dny, ale dokázala jsem to opravit sama :)

Gratuluji! Snažliví a přemýšliví lidé ještě nevymřeli. Takový přístup je nejlepší obranou proti vnucovanému konzumu. Kolik peněz že to ušetřilo? Sehnat instalatéra, zaplatit za materiál + práci. K tomu by naúčtoval cestu...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru