Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nátěr akátového dřeva

I. Ako prvý náter terpentínom. Nechaj vsiaknuť do dreva a odpariť.

II. V kastrůlku si rozpáľ na teplotu 180°C ľanový olej, ktorý pri vonkajšej teplote 25°C na priamom Slnku v nadhlavníku o 13,00hod. SEČ, slnovratu roku Páně dňa 21.06.2019, plochým štetcom vtieraj do dreva. Po zaschnutí vykonaj náter opakovane.

Prebytočný olej na povrchu pretri nejakým mastným riedidlom, napr. S6005, suchou handrou rozriedený olej zotri z povrchu dreva do sucha, aby si si na schodoch nerozbil držku, ako na banánovej šupke. (Čo je napríklad vrchol humoru pre skomunizovaných, eštébákmi prešpikovných Sľovákov z Východného slovenska, ak sa niekto cudzí šmykne na banánovej šupke. Do popuku, ha-ha-ha-cha-cha-cha. Hlavne v tomto humore nie je poľitika, zosmiešňovanie boľševickej, ŠtB mafie vrahov a megazlodejov, šikovných veľkopodnikateľov. kvasených na VUML, či národom miľovaných súdruhov NKVD_KGB_MIGMO štepených rukavadíteľmi vo vzorovom CCCP.)

Počítaj s tým, že nátery ľanovým olejom budeš musieť opakovať, aspoň raz za dva roky. (Fermež ľanovú nepoužívaj, je hustá a spraví krustu, ktorú by si musel zbrúsiť, drevo prehobľovať. Fermež ak použiješ, jedine zriediť riedidlami určených do syntetických farieb v pomere 1:1).

------------------------------------------------------------------------------------
Dnes sú na trhu finálne transparentné nátery vyrobené na báze prírodných živíc, výťažky z borovice a spol., ktoré majú zároveň ÚV ochranu dreva, aby sa časom nevyšisovalo. Transparentný napr.: Balakryl, Xylodekor, usw.

Ako podklad v prípade dostatku financií v svojej kešeni práskni pod transparentný Balakryl:
OSMO UV Ochranný olej 420 - prírodny olej s biocidom.https://www.lacne-farby-laky.sk/osmo-uv-olej-extra-0-75l-bezfarebny

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny