Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Divné zapojení zásuvky

Ten druhý dole bude zřejmě od ochranného pospojování (minimum 4mm2 měď, tohle vypadá spíš na 2.5). Jinak to vypadá jako zfušované, zásuvka určitě neni originál, ještě před před 10 lety se běžně daly sehnat ty s porcelánovým vnitřkem (plastovým jsem se vyhýbal, ale asi už tehdy byly).
Nulák má vést mezi kolíkem a pracovní nulou bez přerušení (dvojzásuvky na to dřív mývaly vylamovací přepážku), asi se někomu zlomil, tak ho nastavil. Takto by to mělo být také bezpečné, při přerušení zůstane zachovaná ochrana (kdyžtak ochranné pospojování to jistí). Možná bych jen ten drát trochu očistil.
Co je divné, v koupelně se používal třívodičový rozvod a vy máte dvouvodičový, což se snad v koupelnách nepřipouštělo (přinejmenším nedoporučovalo). Že je tam měď, to může být tím, že se jádro (tohle ale nevypadá na umakart) dělávalo jako samostatný celek. Druhá možnost je, že tam někdo tu zásuvku dodělával v době, kdy už se pracovalo s mědí (tedy od devadesátých let), ale pak by při takové fušeřině nezapojil ochranné pospojování. Třeba tehdy soudruzi pustili kousek mědi pro tyto místnůstky (jinak se měď prý dovolovala jenom vojákům), ono se na tehdejších stavbách dělo leccos.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny