Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nepoužívaný septik-dešťová voda

Zdravím všechny kutily,

chtěl bych využít již nepoužívaný septik na zachycení dešťové vody na zalévání zahrady. Asi by to chtělo něčím "přemáznout" stěny, aby voda neprosakovala. Vnitřek septiku je betonový, ale když vidím, jak je to tady na baráku všecho udělaný, tak tomu moc nevěřím...

Chtěl bych se zeptat, jestli jste někdo z Vás něco podobného nerealizoval. Nebo jestli by mi někdo neporadil nějaký postup jak by to šlo udělat.

Předem Vám děkuji za jakýkoliv nápad

S pozdravem Honza

Předmět Autor Datum
Máš plný prístup do vnútra septika, neobmedzený v pohybe s murárskym náčiním? http://www.kema-on.ne… nový
Nuda 22.05.2019 21:10
Nuda
Dík za odpověď, dovnitř se dostanu v pohodě i prostor na práci tam je.... nový
Markus86 22.05.2019 21:24
Markus86
dovnitř se dostanu v pohodě Hlavně aby ses dostal taky ven. Počítej s tím, že septik je propojen d… nový
čumil old 23.05.2019 18:56
čumil old
Přívod o odtok mám přes septik propojenej, aby šly sr.čky do kanalizace... nový
Markus86 23.05.2019 20:34
Markus86
Mám to takhle už asi 10let a k naprosté spokojenosti.Septik betonový,natřený naštěstí už někdy kdysi… nový
fafin 23.05.2019 13:13
fafin
Mam to stejně a spokojenost,jenom nemam prepad pro pripad privalovych destu.Takze pokud to jde udela… nový
Kenav 23.05.2019 14:09
Kenav
Akorát až budeš s tou vodou zalévat chtělo by ji nechat trochu ohřát (už se to tady řešilo před pár… poslední
nerady 23.05.2019 21:39
nerady

Máš plný prístup do vnútra septika, neobmedzený v pohybe s murárskym náčiním?

http://www.kema-on.net/sk/vsebina/produkti/po-produktnih-skupinah/vodotesne-mase-in-hitrovezne-malte/4051

Betón, podlahu a steny po očistení, vymytí tlakovou vodou je vhodné najprv napenetrovať nejakým potravinársky neutrálnym penetrákom, aby vznikol adhézny mostík pre finálne líznutie vodeodolenj malty. Stačí vrstva 1-2mm hrubá, akurát stačí zarovnať povrch betónu.(Penetrák: modrý Duvilax, zriedený 1:10 vodou nechať zaschnúť, až následne naň natiahnuť maltu. Zahladiť povrch oceľovým hladítkom, ktorý sa znovu napenetruje až na suchom povrchu vyzretej malty, cca 14-dní.).

Pálená malta sa dá spraviť lacne, po domácky: Vymývaný jemný kremenný piesok + cement bez vápna. Kvôli plastifikácii namiesto vápna sa dôkladne premieša malta s modrým Duvilaxom.

Vápno sa nesmie do takejto "pálenej" malty pridávať! Vápno je hygroskopické, kryštalizuje, časom sa vo vode rozpadá, naruší štruktúru malty, stane sa porézna.

dovnitř se dostanu v pohodě

Hlavně aby ses dostal taky ven.
Počítej s tím, že septik je propojen do kanalizace a tudy půjdou smrady k tobě. A není to nic zdravého. Takže ať tě někdo hlídá.
Není li odvod do kanalizace, je to žumpa.

Mám to takhle už asi 10let a k naprosté spokojenosti.Septik betonový,natřený naštěstí už někdy kdysi dávno asfaltem,takže dokonale utěsněný.Velikost cca 20m3,v hloubce cca 3m.I v parném létě voda studená,nekazící se,průhledná až na dno.Dekl mám asi 3m od rohu baráku,na kterým je okapový svod.Když prší,nebo když v zimě taje sníh,napojím dole na svod 100mm plast trubku s kolenem na obou koncích,druhý konec kolenem do výřezu v deklu.Když neprší,nebo mám plno,trubku jednoduše odstraním,aby nepřekážela.Pod deklem mám propojený odpad z baráku do kanalizace+čistící kus.Vedle deklu mám okrasný keř,pod který jsem zamaskoval přístřešek na čerpadlo,z kterého vede sací trubka s košem na konci přes dekl na dno septiku.V létě,když není voda na zalejvání,napíchnu hadici přes rychlospojku na čerpadlo a naplním si sudy a kontejner rozmístěné po zahradě.Takže můžu doporučit.

Akorát až budeš s tou vodou zalévat chtělo by ji nechat trochu ohřát (už se to tady řešilo před pár dny - orazit, odrazit, vorazit atd.). Studená voda totiž působí šok rostlinám. Tak že přepouštět do nějaké nádoby kde to sluníčko ohřeje.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru