Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Auto na 1 a 2 rychlostní stupeň občas ztratí nachvilku tah?

Zdravím :) Stále vlastním stařičké prdítko Peugeot 206 (1999, benzín, 1.4i 55kw), takové zrezlé cosi, co ještě jezdí.
V autě je relativně nová spojka (30 tisíc km).

Jelikož si hledám nové auto, ale s tímto ještě zatím jezdím a chtěl bych ho přenechat mamce na nějaké to občasné ježdění na nákup, tak řeším tento problém. Prozatím se mi to nechce tahat do servisu a zbytečně platit tisíce..

Tak bych se chtěl zeptat jestli by někdo netušil podle popisu co by to asi mohlo dělat a pokud ano, kolik by stála oprava?

Problém je náhodný a né až tak zásadní, jako spíš nepříjemný v určitých situacích.. Když se rozjíždím na jedničku, popř. jedu na dvojku 20-30 km/h.. tak auto občas, (nepravidelně, někdy jede v pohodě) ztratí tah, jako kdybych sundal nohu z plynu a začal brzdit motorem, po dvou vteřinkách se chytne a jede.. častěji se to stává při plném rejdu.. instinktivně v takové situaci šlápnu více do plynu a když se to chytne, tak vystřelím.. Díky bohu se mi to ještě nestalo při jízdě do kopce.

Chvilku jsem to dával za vinu špatnému benzínu, když teď byl průser s ropou a Petrotrans rozvážel i tento benzín.. Kolegyni totiž v té době taky auto cukalo se stejným palivem.. ale momentálně tam mám plnou nádrž Verva 100 od Benziny a problém přetrvává..

Netušil by někdo co by to mohlo dělat, jestli je to nějak vážnější problém a jaká by byla oprava (třeba i cenově?).

Děkuji :))

Předmět Autor Datum
Napadá mě ucpaný palivový filtr, nebo vynechávající podávací čerpadlo.
Prasak 21.05.2019 18:34
Prasak
Problém se objevil "zničehonic", nebo nastoupil tak nějak plíživě, že sis postupně uvědomil, že "tak…
Moas 22.05.2019 07:04
Moas
Já jsem na svíčky (originál) najel přes 70 tisíc. Mechoš v servisu říkal, že to ještě neviděl. Jenže…
Prasak 22.05.2019 09:29
Prasak
Já když měnil po prvé svíčky na mé Toyotě Yaris, tak jsem se nestačil divit v jakém byly stavu. Jedn…
jezekhifi 22.05.2019 09:59
jezekhifi
Kupoval jsem ho od kolegyně v září 2018, její syn je automechanik, .. aspoň dle jejích slov o to byl…
Eessencia 22.05.2019 13:34
Eessencia
No, cena svíček, filtru paliva a spreje na čištění váhy vzduchu (stejný lze použít i na klapku) bude…
Moas 22.05.2019 14:16
Moas
Za tento "efekt" mohou většinou svíčky.
Martin79 24.05.2019 14:58
Martin79
A diagnostika říká co? Při dnešní dostupnosti např. ELM327 není problém vyčíst registr a případně mo… poslední
czcharlie 24.05.2019 20:41
czcharlie

Problém se objevil "zničehonic", nebo nastoupil tak nějak plíživě, že sis postupně uvědomil, že "takhle se to dřív nechovalo" ?
Je o auto nějak rozumně pečováno (pravidelná výměna oleje a filtru, vzduchového filtru)?

Vyměnit palivový filtr a vyčistit škrtící klapku a váhu vzduchu. I kdyby to nebyla příčina, tak vyčištění motoru rozhodně prospěje a čisticí sprej stojí dvě kila.

Kdy byly naposledy měněny svíčky? Jsou tam správné? Kolik mají najeto? Když se mrkneš na jiskřiště, je v pořádku? I pokud vizuálně vypadají OK ale mají víc než 30 000 km najeto (Iridiovky tam předpokládám nemáš), tak rozhodně vyměnit.

Kupoval jsem ho od kolegyně v září 2018, její syn je automechanik, .. aspoň dle jejích slov o to bylo pečováno, olej, filtry měnil před prodejem.. Problém bych řekl, že se objevil asi před 4 měsíci.. není to tak časté, není to pravidelné.. nějaké problémy to auto mělo, které jsem řešil .. zkorodovaný kabel na + baterky, to se odstřihlo, nové svorky, .. baterka je nová.. Po měsíci od koupení odešel startér, ten jsem za 3.5k koupil.. Jiné problémy jsem nezaznamenal.. až teď toto..

Vzhledem k dnešnímu ránu mohu i říct, že za poslední 4 měsíce se mi asi po páté stalo, že po nastartování byl nepravidelný volnoběh.. lítalo to mezi 800-1800 (na volnoběh to držívá 1000 za studena, 850 za tepla).. Dnes ráno se to po delší době stalo znovu a auto nemělo moc chuť jít za plynem.. ale dojel jsem do práce a od té doby to jede zase normálně..

Svíčky bohužel netuším.. celkově nemám ještě moc přehled.. zavezu to tedy do servisu a nechám udělat ty levnější věci.. svíčky, filtry, .. Já sám bych to asi nedal.. Je mi líto do toho auta cpát nějak víc peněz.. Mám peníze na něco novějšího a tohle bych chtěl spíš na dožití.. ale nějaké ty levnější věci bych nechat udělat mohl.

No, cena svíček, filtru paliva a spreje na čištění váhy vzduchu (stejný lze použít i na klapku) bude v součtu někde kolem 650 Kč. Pokud bys chtěl vyloženě jít postupně, tak bych začal těma svíčkama. Vyměnit svíčky by neměl být problém, stačí jedno video z youtube a jde se na to. Teda pokud máš klíč na ty svíčky....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru